Noua salarizare în aparatul Consiliului Județean și instituțiile subordonate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8738 Vizualizări

Noua salarizare în aparatul Consiliului Județean și instituțiile subordonate

O parte a personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș, cum sunt muncitori, şoferi, personal de curăţenie, va înregistra creşteri salariale de până la 50 % a salariilor de bază, în urma adoptării în ședința autorității județene a noilor grile de salarizare, în conformitate cu prevederile Legii 153/2017.

 

Consilierii județeni au votat la punctele 15 și 16 ale ordinii de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș din 27 iulie proiectele de hotărâre privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a prevederilor Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice la nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş, precum şi pentru consilierii judeţeni, respectiv privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a prevederilor Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice la nivelul la nivelul unor servicii publice din subordinea Consiliului Judeţean Mureş.
Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre de la punctul 15, în ceea ce privește modul concret de stabilire a coeficienţilor de ierarhizare şi a salariilor de bază în temeiul Legii nr.153/2017, s-au avut în vedere următoarele reguli/obiective: “a) Utilizarea aceleiaşi referinţe de calcul a salariilor de bază cu cea folosită de legiuitor la stabilirea indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, care este calculată, potrivit art.13, alin.(1) din Legea nr.153/2017, prin înmulţirea coeficientului aprobat prin Anexa nr. IX cu salariul minim pe economie – de 1450 lei la acest moment. Astfel, s-a folosit acelaşi raport şi în procedura de stabilire a coeficienţilor de ierarhizare pentru funcţiile de execuţie din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş; b) menţinerea salariilor de bază individuale de care a beneficiat în luna iunie a.c. personalul din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş; c) îndreptarea unor erori în ierarhizarea funcţiilor generate de prelungirea excesivă a perioadei tranzitorii. Este vorba de faptul că, actualele salarii de bază sunt stabilite în baza unei grile în care cel mai mic salariu de bază era 595 lei, iar maximul de 1920 lei ori, în condiţiile în care salariul minim pe economie a crescut de la 540 lei la 1450 lei, toate nivelele de salarizare din intervalul 595 lei-1450 lei au fost anulate, personalul ce deţinea funcţii pe grade/trepte din intervalul respectiv fiind salarizat la acelaşi nivel – salariul minim pe economie”.
Pentru exemplificare, potrivit anexei de la punctul 15, secretarul județului are un salariu de bază de 11.600 de lei și un coeficient de ierahizare – 8, arhitectul șef – 10.875 de lei și coeficientul de 7,5, iar directorul executiv – 10.585 de lei și un coeficient de 7,3. Toate acestea sunt funcții de conducere. Cel mai mic salariu de bază al unei funcții de execuție este cel al muncitorului necalificat – 1465 de lei și un coeficient de 1,01.
Indemnizaţia lunară de care beneficiază consilierii judeţeni, începând cu luna iulie 2017, este de 10 % din indemnizaţia lunară a preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş (n.a. care este la ora actuală de 13.050 lei), exclusiv majorarea reglementată de art.16, alin.(2) din Legea 153/2017, și se acordă proporţional cu numărul de şedinţe la care a participat, raportat la numărul de şedinţe la care a fost convocat în luna respectivă.

Puteți citi aici anexa la proiectul de hotărâre care cuprinde grila de salarizare pct15_anexa

 

Noile salarii pentru instituțiile subordonate

 

Potrivit hotărârii de la punctul 16 de ordinea de zi, consilierii au aprobat salariile de bază pentru funcţiile publice şi contractuale din structura organizatorică a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş (DJEP), Serviciului de Pază a Obiectivelor de Interes Judeţean Mureş (SPOI), Serviciului Public Judeţean SALVAMONT-SALVASPEO şi din aparatul propriu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş.
Astfel, directorul general al DGASPC va avea un salariu de bază de 9.527 de lei, în timp ce un referent debutant va fi încadrat cu 1697 de lei.
Personalul contractual din cele patru instituții menționate anterior va fi încadrat astfel: directorul cu 7743 de lei, care intră la categoria funcție de conducere, iar muncitorul necalificat cu 1552 de lei, care este o funcție de execuție.
O grilă separată se aplică salvatorului montan, încadrat pe trei trepte profesionale, și funcțiilor contractuale specifice de la nivelul DJEP, DGASPC și SPOI.

Puteți citi aici anexa la proiectul de hotărâre care cuprinde grila de salarizare pct16_anexa_buna
Ligia VORO

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE