Peste 15 000 de spectatori la proiecția filmului „Jina” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 229 Vizualizări

Peste 15 000 de spectatori la proiecția filmului „Jina”

Filmul „Jina”, în regia lui Dumitru Budrala, a avut premiera sâmbătă, 29 iulie, în cadrul Festivalului „Sus pe muntele din Jina”. Un număr de peste 15 000 de cinefili au urmărit filmul, proiectat pe un ecran imens, în aer liber, se arată într-un comunicat emis de Astra Film Sibiu.

Publicul de la festival a vizionat în răcoarea nopții fragmente din istoria satului celor șapte coline, a oamenilor care s-au așezat în vârful muntelui fugind din calea războaielor, care au rezistat eroic altor războaie, care și-au păstrat tradițiile și religia intacte în momente istorice nefaste și care și-au continuat existența cu muncă, muzică și joc, între transhumanță și război, între cântec de fluier si urlet de lup, între legendă și cer.

Dumitru Budrala (Sursa foto: Astra Film Sibiu)

„Sunt onorat şi mă bucur nespus de mult de prezenţa copleşitoare şi de interesul pe care oamenii l-au acordat acestui film, aici, în cel mai potrivit loc pentru premieră, Şesul Jinarilor, un spaţiu neconvenţional, devenit, în ultima vreme, familiar cu proiecţia de film documentar. Publicul atât de numeros care a urmărit filmul îmi confirmă încă o dată dorinţa şi nevoia oamenilor de a cunoaşte realităţile sociale şi culturale din medii cât mai diverse, de a descoperi sau redescoperi spaţiul în care trăiesc, de a trăi legendele şi tradiţiile acestui sat special, alături de protagonişti. Am încercat să cuprind în acest film poveștile străvechi ale Jinei, felii din istoria locului, cu momentele de grație, dar și de cumpănă, care au marcat și au inspirat conștiința acestor oameni”, a declarat Dumitru Budrala, regizorul filmului și fondatorul Astra Film Festival.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE