Home / Business / Controale ITM în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

Controale ITM în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii iunie 2017 au fost efectuate 48 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

„Peste 28% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor. Au fost avizate 16 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori, iar două dosare au fost respinse. Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni pentru 15 angajatori, constatându-se 17 neconformităţi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: 13 avertismente şi 4 amenzi în cuantum de 30.000 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea din funcțiune a unui echipament de lucru, la un angajator,  pentru verificarea conformității acestuia. Domeniul de activitate al angajatorului care a fost sancţionat cu amendă este: construcţii de clădiri, activități de telecomunicații, transporturi rutiere de mărfuri, confecții metalice”, a precizat jrs. Andrei Mureşan, inspector şef al ITM Mureş.

(Redacţia)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concurs pentru studenții UMFST

Studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș …