Irina Toncean pune Punctul pe Film cu un proiect inedit: serialul „Upload”, realizat în Târgu-Mureș Deda
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 714 Vizualizări

Irina Toncean pune Punctul pe Film cu un proiect inedit: serialul „Upload”, realizat în Târgu-Mureș

Am aflat abia recent de serialul „Upload” pe care o tânără și proaspătă echipă de pasionați de film îl realizează în cadrul proiectului .pefilm (Punctul pe Film). Episodul pilot este deja disponibil pe YouTube, iar următoarele patru sunt în etapa de post-producție și vor fi lansate la toamnă.
Serialul spune povestea a trei adolescenți, Nadia, Miklos și Hans, care își creează un site, www.ghiduldesupravietuirealliceenilordepretutindeni.ro. Din nefericire pentru ei, nu au succes în mediul online. Într-una din zile, Nadia își pierde telefonul în care era memorată parola de 346 de caractere creată de Miklos pentru site-ul lor. Un filmuleț compromițător cu Nadia ajunge pe internet, iar numărul de vizite explodează peste noapte. Directoarea școlii, supărată că a făcut instituția de râs, o trimite la psihologul școlii, un ciudat care folosește terapia cu măști.
Povestea proiectului e interesantă și ceva mai amplă, motiv pentru care am stat de vorbă cu Irina Toncean, manager de proiect și producător al proiectului .pefilm.

Irina Toncean

Reporter: Spune-mi, te rog, câteva cuvinte despre tine și despre proiectul .pefilm.

Irina Toncean: Am 23 de ani și sunt pasionată de lumea teatrului și a filmului încă de prin liceu, când m-am înscris într-o trupă de teatru. A fost momentul de cotitură când am realizat că iubesc atmosfera de pe scenă și dezinvoltura cu care, exersând, înveți să privești și să abordezi în mod diferit realitatea. Cumva, am renunțat la gândul de a mă înscrie la facultatea de actorie și am ajuns să studiez comunicarea și relațiile publice. Dar indiferent ce am făcut, prin ce locuri am umblat, s-a ivit mereu câte o ocazie să mai fac parte din câte un proiect de teatru sau să joc într-un scurtmetraj realizat alături de câțiva prieteni apropiați.

M-am angajat într-o companie pentru a-mi pune în practică noile abilități de om de comunicare. Fondatorul companiei a aflat de experiența mea limitată pe partea de teatru și film și mi-a propus să lucrez alături de regizorul Alecs Năstoiu, fondatorul Gat Films Transilvania, pentru a pune pe roate o școală de film, care a ajuns să se numească Punctul pe Film (.pefilm).

Proiectul .pefilm a fost inițiat în toamna târzie a anului 2015. A început în ideea unei școli gratuite dedicate tuturor persoanelor pasionate de producția de film din Tîrgu-Mureș, în care participanții sunt împărțiți pe echipe: scenaristică, regie, scenografie, actorie, producție, imagine, sunet, post-producție imagine/sunet și muzică de film. Fiecare echipă lucrează la bucățica ei, alături de mentorii care îi coordonează, pentru a ajunde la rezultatul final. La început, am hotărât cu toții să inițiem producția unui serial, pe care l-am numit „Upload”.

Secvență de la filmările episodului pilot.

Rep.: Cum a pornit proiectul „Upload”? Cine face parte din echipă?

I.T.: La început, workshop-urile au fost dedicate construirii poveștii serialului, mai exact a episodului pilot. Am dezvoltat pe rând personajele, într-un brainstorming, apoi am ales titlul după ce am stabilit și un laitmotiv, acela că în fiecare episod va fi uploadat un video promițător pe site-ul gestionat de cele trei personaje principale, care va genera conflicte pe care acestea vor fi nevoite să le soluționeze. Episodul pilot a fost lansat în noiembrie 2016 și poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=b1qeB-GLtx4

Echipa .pefilm este formată momentan din cel puțin 36 de membri, cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani. Cu toții sunt pasionați de arta cinematografiei, își dau interesul să ducă la capăt acest serial, vin la întâlniri și la filmări, își răpesc din timpul lor pentru a face ceea ce le place, fără a aștepta să primească ceva în schimb.

Ca parte din echipă, doresc să menționez și compania la care lucrez, Reea, care ne-a oferit echipamentul necesar pentru a filma. De asemenea, o parte din echipa de producție video a companiei s-a implicat în proiect și a coordonat participanții la filmări și post-producție.

Rep.: Câte episoade s-au făcut până acum și ce se va întâmpla în continuare?

I.T.: Am învățat multe din producția episodului pilot. Am pregătit încă 5 scenarii, pe care le-am gândit altfel, încercând să ținem cont de, să zicem, greșelile pe care le-am făcut la început. Nu demult am încheiat filmările episoadelor 1-4, iar momentan suntem în faza de post-producție. Plănuim să le lansăm în toamna acestui an.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE