Jandarmii dau raportul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Jandarmii dau raportul

Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş a acționat în primul semestru al anului 2017, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care tulbură climatul de normalitate civică și siguranța cetățeanului, în zona de responsabilitate teritorială care cuprinde județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Harghita și Mureș. În intervalul de timp respectiv, jandarmii mureşeni au executat 1.800 de misiuni, au constatat 805 contravenţii, au întocmit 39 de dosare penale şi au condus la Poliţie 61 de persoane.

Peste 1.800 de misiuni, în şase luni

Potrivit lt. Adina Chiş, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş, în semestrul I al acestui an lucrătorii în bleu-jandarm au participat la peste 1.800 de misiuni, după cum urmează: 147 pe linia asigurării ordinii publice (la manifestări cultural-artistice, religioase, de protest, sportive, ș.a.), 115 misiuni de restabilire a ordinii (aplanarea de conflicte, intervenții la solicitare), 1.266 de misiuni de menținere a ordinii publice (executate independent sau în sistem integrat, în mediul urban și rural), 248 de acțiuni în cooperare cu alte instituții (alte structuri MAI, organele care gestionează activitatea silvică, executorii judecătorești, etc.) şi au fost puse în aplicare 55 de mandate de aducere a unor persoane, în calitate de învinuit sau martor.

„Din cauza nerespectării prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, a Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, a Legii 12/1990 republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 805 concetățeni au fost sancţionați contravenţional, cu avertisment scris sau amendă, în valoare totală de 93.900 de lei, 61 de persoane fiind conduse la Poliţie”, a precizat lt. Adina Chiş.

Ca urmare a constatării unor infracțiuni flagrante, lucrătorii Jandarmeriei Mobile Mureș, au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea a 39 de fapte susceptibile a fi infracţiuni, de către 54 de autori. Cele mai frecvente infracțiuni au fost de furt, furt calificat, dar și tâlhărie, distrugere și port sau folosire de obiecte periculoase.

„Și în cea de a doua jumătate a anului ne vom centra atenția pe îndeplinirea în cele mai bune condiții a sarcinilor ce ne revin, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului”, a menţionat lt. Adina Chiş.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE