Share

Home / Cultură / Mihai și „căluțul nărăvaș”, vedete La Alei

Mihai și „căluțul nărăvaș”, vedete La Alei

De o atenție aparte în cadrul Festivalului Văii Mureșului de la Răstolița s-a bucurat un reprezentant al comunei Ideciu de Jos. Prezent alături de soția sa la fiecare ediție la care comuna sa a participat în cadrul festivalului, în calitate de gazde a casei alegorice, Mihai Moldovan a absentat la ultimele ediții. Revenit în acest an pe platoul „La Alei”, acesta a adus ceva cu totul inedit. Un adevărat „showman”, Mihai a strâns în jurul său zeci de admiratori de câte ori ieșea „pe scenă” cu ineditul său număr. Pe un cal artizanal, confecționat de el, acesta stârnea hohote de râs, totodată și admirație în minutele în care își „strunea nărăvașul” cu mult talent printre cei prezenți. Cele două picioare încălțate cu cizme în lateralele „patrupedului” erau completate de cele două ale sale, însumând la urma urmei patru. Manevrele pe care le efectua între cei opriți păreau atât de naturale, încât inclusiv mulți dintre adulți realizau târziu că era un singur „personaj”. Acest lucru era sesizabil mai degrabă când se oprea pentru o poză alături de admiratori. De remarcat, ideea îi aparține în totalitate, iar aceste numere le face doar pentru distracție, din pasiune. „Lumea vine aici să se distreze. Fac asta și eu din distracție, iar oamenii văd ceva ce probabil nu au mai văzut. De la numerele de ieri mă doare un pic umărul, nu este așa de ușor căluțul meu. Nu știu dacă mai face cineva asta, dar mie ideea mi-a venit de mai mult timp. Chiar de copil, făceam cu mama acasă mereu câte un fel de teatru, iar mai târziu, când mergeam peste deal la fete îmi veneau tot felul de idei să le distrez. Acum, cu ocazia festivalului, văd că lumea se poate distra cu numere comice”, povestește Mihai Moldovan.

Numere continuă și „în nocturnă”

După mai multe ieșiri pe mijlocul platoului și lăsarea întunericului, aceste numere nu mai puteau fi urmărite. Astfel, Mihai a „descălecat”, dar nu și-a încheiat programul. Așezat la masa uneia dintre terase, cu o vioară artizanală confecționată tot de el, a strâns în jurul său o mulțime de spectatori. Motivul? Numerele comice, cântate sau replicile date celor care îl provocau stârneau hohote în jur. „Unii care mă cunosc mă mai solicită să înveselesc lumea câte zece minute la o nuntă sau o altă peterecre, dar niciodată nu am numere pregătite, totul e spontan. Unii fac asta pe bani, eu doar de distracție. Nu mă pregătesc pentru treburile astea, la fel cum nici cu calul nu fac antrenament. Am și eu cal, știu cum se mișcă și imit mișcările și fără să fiu călare”, dezvăluie Mihai Moldovan, după care se pregătește de o nouă „reprezentație”. Era de data asta invitat pe scena festivalului. Un pas înainte, talentul i-a fost remarcat.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU cu Bogdan Orban, solist de muzică populară, multiplu premiat la concursuri naţionale şi internaţionale: „Cel mai important lucru e să crezi ca poți reuși!”

Bogdan Orban e unul dintre elevii clasei a IX-a de la Liceul de Arte din …

Share
Share