Home / Administratie / Avansări și treceri în rezervă la Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș

Avansări și treceri în rezervă la Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș

Distribuie

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș s-a desfășurat marți, 1 august, ceremonialul militar organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 18 cadre militare care au îndeplinit condițiile prevăzute de Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare. Au fost înaintați în gradul de colonel 3 ofițeri, maior: 2 ofițeri, căpitan: 1 ofițer, locotenent: 2 ofițeri, plutonier adjutant șef: 1 subofițer, plutonier adjutant: 6 subofițeri, plutonier major: 1 subofițer, plutonier: 2 subofițeri. De asemenea, la gradul de colonel a fost avansat și inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, colonelul Tiberiu Adrian Filipaș.

 

20 de jandarmi trecuți în rezervă

 

În ce privește situația personalului existent, un număr de 20 de jandarmi au trecut în rezervă în cursul acestui an, cel mai probabil, numărul acesta va crește în perioada următoare, din spusele colonelului Tiberiu Adrian Filipaș. „Anul acesta în jur de 20 de colegi și-au depus rapoarte pentru trecerea în rezervă. Probabil că vor urma și alte solicitări, în funcție de opțiunea militarilor. Dacă 20 au plecat, necesarul ar fi cam tot atâta, poate 30 de oameni. Toate elementele de structură a sistemului național de apărare are nevoie de resursă umană la momentul de față. Din cei 20 care și-au întocmit rapoarte pentru trecerea în rezervă, sunt din toate categoriile de militari, ofițeri cu grad superior, ofițeri cu grad inferior, subofițeri și maiștri militari, care deja au trecut în rezervă. Probabil că până la sfârșitul anului vor fi și alți colegi care vor trece în rezervă. În cursul anului trecut, dinamica de personal nu a fost la fel de consistentă, inspectoratul având un procent între 6 și 7 % de posturi vacante. Acest procent nu se menține în acest an, cu siguranță va crește procentul de posturi vacante”, a precizat colonelul Tiberiu Adrian Filipaș.

 

16 posturi scoase la concurs

 

În ce privește posturile scoase la concurs în acest an, numărul acestora a fost de 16, ofițeri și subofițeri, majoritatea fiind posturi de subofițeri operativi, și un singur post de ofițer ocupat prin concurs, specialist comunicații și tehnologia informației, care funcționează începând cu luna iulie la nivelul inspectoratului.


De asemenea, verificati

Curs de operațiuni de salvare și salvări medicale desfășurat la Târgu Mureș

Distribuie Municipiul Târgu Mureș a găzduit, în perioada 8-26 mai, prima serie de pregătire a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.