Cu lotul finalizat, BC Mureș pregătește startul BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 370 Vizualizări

Cu lotul finalizat, BC Mureș pregătește startul

Echipa de baschet masculin BC Mureș Târgu-Mureș și-a completat lista de transferuri și în mare parte și-a stabilit programul de pregătire. În privința jucătorilor străini, „tigrii” vor avea în sezonul care începe la sfârșitul lunii spetembrie doar cinci. Trei dintre aceștia sunt binecunoscuți suporterilor. Goran Martinic și americanul LaMarcus Reed au evoluat și în sezonul trecut la BC Mureș (în foto 1), iar Aleksandar Mladenovic a revenit și el în „junglă”, după un sezon la BCMU Pitești. Un al patrulea este și el cunoscut iubitorilor baschetului, cel mai vechi străin din baschetul românesc, americanul Darius Hargrove, care în ultimul sezon a făcut parte din lotul echipei SCM U Craiova. Al cincilea este singurul necunoscut, sârbul Milivoje Mijovic.

În ceea ce privesc jucătorii autohtoni, lotul cuprinde doar două nume noi, deoarece câțiva sosiți sunt jucători reveniți după împrumuturi la alte echipe: Engi-Rosenfeld Dávid (la Timba Timişoara), Steff Norbert (U Cluj), Kilyén Örs (în Ungaria), sau Florin Ilicov, împrumutat la Baia Mare, apoi Brăila. Din lotul de anul trecut vor continua Sánta Szabolcs, Alin Borșa și Tudor Bichiş. Noutățile sunt Tudor George Gîrbea, de la Politehnica Iaşi, jucător de 19 de ani, 194 de cm și Bogdan Stăncuţ, 30 de ani şi 196 cm, în ultimul sezon la BCM U Piteşti.
Așadar, lotul cuprinde 9 jucători autohtoni, în majoritatea mureșeni.

Acesta se va reuni în data de 20 august și, din cauza dificultăților materiale care persistă, va efectua stagiul de pregătire la Târgu-Mureș. Primele jocuri le vor disputa în 7-8 septembrie, când va avea loc Cupa Mureș, unde va participa campioana U-BT Cluj, BCM U Pitești, posibil Szombathely, din Ungaria unde antrenor este Srecko Sekulovic, sau Timba Timișoara. În zilele de 13 și 14 septembrie vor participa la Sibiu la Memorialul Tordai Elemer, dar se mai duc tratative pentru jocuri de verificare cu echipele din Cluj și CSM Oradea.

BC Mureș, principalul brand mureșean pe plan sportiv

 

După definitivarea lotului, conducerea clubului a avut o primă întâlnire cu reprezentanții presei mureșene. În cadrul acesteia a fost prezentat noul vicepreședinte, Vlad Amariei. A fost prezent și staff-ul tehnic, neschimbat, împreună cu Engi-Rosenfeld Dávid, component al echipei României U20, proaspăt promovată în elita europeană a categoriei. Atât conducerea administrativă, cât și cea tehnică s-au arătat încrezători înaintea startului în sezonul care se apropie. „Noi am început pregătirile practic demult, străduindu-ne să alcătuim un lot competitiv. Nu a fost ușor, dar nu disperăm, avem semne și chiar certitudini că în sezonul viitor vom fi sprijiniți. Echipa este în formare și ne vom baza mai mult pe jucătorii auohtoni crescuți la BC Mureș. Un sezon are urcușuri și coborâșuri, dar suntem încrezători și optimiști că vom reuși să menținem ștacheta ridicată. Ne bazăm totodată și pe sprijinul suporterilor care ne-au fost alături. Situația nu ne permite să visăm mai sus, dar mergem înainte și obiectivul rămâne calificarea în play-off”, a afirmat președintele Béres Loránd.

Noul vicepreședinte, Vlad Amariei va avea ca sarcini, printre altele, compartimentul de marketing și coordonarea secțiilor de juniori, împreună cu antrenorul Jakab Cristian. „Este o onoare și totodată o mare responsabilitate. De câțiva ani baschetul târgumureșean s-a aflat în frunte. Chiar cu mari sacrificii, în ciuda greutăților prin care a trecut, s-a menținut acolo și meritul este în mare parte al antrenorilor. Acesta este și motivul reconfirmării lor, deci nu este o favoare, este meritul muncii lor. Suntem singura echipă cu doar cinci jucători străini, dar ne propunem menținerea în primele opt echipe, lucru care poate fi considerat deja o performanță. Vrem să reprezentăm cu cinste baschetul târgumureșean, care se pare că a ajuns pricipalul brand mureșean, pe plan sportiv”, au fost cuvintele noului vicepreședinte. La acestea, s-a adăugat amănuntul că pentru noul sezon sigla clubului va fi modificată.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE