Medalii de aur și broz pentru lotul însoțit de un profesor din Reghin la Olimpiada Internațională de Informatică din Teheran Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1442 Vizualizări

Medalii de aur și broz pentru lotul însoțit de un profesor din Reghin la Olimpiada Internațională de Informatică din Teheran

Elevii din lotul olimpic al României au obținut două medalii de aur şi două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI 2017), desfăşurată la Teheran (Iran), în perioada 28 iulie – 3 august.

„Medaliile de aur au fost obţinute de Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) și Tamio Vesa-Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, jud. Bihor), laureat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an.

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), premiați cu argint la ediția precedentă, sunt deținătorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regăsesc și pe lista premianților CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) și Andrei Costin Constantinescu (argint).

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureș) și Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca). Revenirea în țară va avea loc vineri, 4 august, ora 11:35, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (via Istanbul).

Datorită acestor performanțe, România a depășit borna „100” în privința medaliilor cucerite la Olimpiada Internaţionale de Informatică și îşi consolidează poziţia a patra în clasamentulall times, având 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz.

Ediţia din acest an a reunit peste 304 concurenţi din 84 de ţări”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE