Home / Cultură / Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Beke István Ferenc

Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Beke István Ferenc

Distribuie

Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis” ediţia a XII-a – Târgu Mureş va avea loc în perioada 08-13 august 2017, fiind  cel mai mare festival de chitară din estul Europei, care  a cunoscut  un succes notabil în precedentele ediţii prin atragerea de participanţi şi invitaţi din lumea muzicii clasice naţionale şi internaţionale.

Ne propunem ca începând de azi să facem cunoscuți o parte din protagoniștii ediției din acest an care vor concerta pe scena festivalului. Primul artist prezentat este chiar directorul festivalului, Beke István Ferenc, care va putea fi ascultat joi, 10 august, ora 19:00, în cadrul concertului susșinut la Palatul Culturii alături de Filarmonica de Stat Târgu-Mureș, și vineri, 11 august 2017, ora 20:00 în Cetatea Târgu-Mureș, în cadrul recitalului susținut de Pusztai Antal Jazz Band.

Beke István Ferenc este în prezent profesor de chitară clasică și muzică de cameră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, totodată președintele Asociației Harmonia Cordis din Târgu Mureş. Fiindu-i acordate numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de chitară clasică, el a participat la nenumărate cursuri de măiestrie în țară și în străinătate. De asemenea a susținut recitaluri de muzică și concerte camerale în România, Anglia, Chile, Ungaria, Germania și SUA. El este organizatorul Festivalurilor Internaționale de Chitară „Harmonia Cordis” din Târgu Mureş, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe și a Zilelor chitaristice Internaționale „Novum Generatio„ din Cluj Napoca. Beke István a obținut titlul de doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca în 2011.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.