Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Duo Melis Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Duo Melis

Continuăm prezentarea artiștilor care vor concerta la ediția din acest an a  Festivalului Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis” ediţia a XII-a, care va avea loc la Târgu-Mureș în perioada 08-13 august. De această dată este vorba de un duet pe nume Duo Melis, format din Susana Prieto (Spania) și Alexis Muzurakis (Grecia) care vor concerta în prima zi de festival, marți, 8 august, ora 20:00, pe scena Sălii Mari a Palatului Culturii.

Chitarista spaniolă Susana Prieto și chitaristul grec Alexis Muzurakis au debutat ca duo Melis în 1999 la Festivalul Internațional de Chitară din Volos (Grecia). De atunci au susţinut concerte în săli de prestigiu precum Filarmonica din Berlin, Concertgebouw din Amsterdam, sala Tchaikovsky din Moscova, Megaron din Atena și sala de Concerte Merkin din New York. Duo-ul este foarte solicitat pentru concerte și cursuri de masterat la festivalurile internaționale de chitară precum și pentru serii de concerte remarcabile din Europa și America.
Au câștigat numeroase premii, atât individual cât și împreună. În 1999, în calitate de duo, au câștigat premiul I la concursul International Guitar Duo din Frechen (Germania). În anul următor au câștigat renumitul concurs Guitar Duo de la Montelimar (Franța), precum și cel de-al XXI-lea concurs internațional de chitară duo „Mauro Giuliani” (Italia). În 2001 au câștigat premiul Duo/Ensemble la concursul de muzică de cameră din Leipzig (Germania), iar în același an au fost câștigători la concursul internațional Guitar Duo de la Paris (Franța). În 2003 au înregistrat primul lor CD, după ce au câștigat premiul „Citta di Verona” la concursul internațional de muzică de cameră „Gaetano Zinetti” (Italia). În 2005 au concertat cu succes pentru Yehudi Menuhin Society Live Music Now.
Duo Melis a colaborat cu Orchestra Simfonică Berliner, cu Filarmonica Neubrandenburger, cu Bayerische Kammerphilharmonie, cu Orchestra Radio din București și cu Orchestra Națională din Thessalonic, condusă de Leo Brouwer. Repertoriul lor vast se întinde de la muzica barocă până la muzica lui A. Piazzolla, A. Ginastera, Leo Brouwer și include, de asemenea, concerte pentru două chitare și orchestră – Rodrigo, Castelnuovo-Tedesco și Vivaldi – precum și noul concert al lui Marek Pasieczny Dedicat lui Duo Melis.
Recentele apariții în America de Nord includ Conferința Anuală a Fundației Guitar of the Americas și recitaluri în Chicago, St Louis, Austin, Scranton, College Station, Houston, Brownsville și Detroit. Au apărut de două ori atât în concertele OMNI din San Francisco, cât și pentru weekendul de chitară clasică Cleveland. Au fost de asemenea invitați în cadrul Festivalului de chitară din Betleem – Pennsylvania. În Europa, au susținut recitaluri în Italia, Grecia, Germania, Polonia, Rusia, Spania, România, Olanda, Republica Cehă, Austria, Norvegia, Suedia și Franța. Ulterior evoluției lor artistice de la Convenția GFA din 2008, Mark Switzer a scris în Soundboard: „performanța lui Duo Melis a fost una dintre favoritele mele de la conferință; interpretarea lor a fost superbă din punct de vedere tehnic, convingătoare din puncte de vedere muzical și a demonstrat crearea unui ansamblu fantastic”.
Susana și Alexis au studiat în Spania, respectiv în Grecia. Ei au continuat studiile postuniversitare ca duo și ca solist la Conservatorul Koninklijk din Haga (Olanda), Conservatorul „Felix Mendelssohn Bartholdy” din Leipzig (Germania) și Conservatorul „Hanns Eisler” din Berlin (Germania). Din 2006, Alexis și Susana au predat la Conservatorul Național din Strasbourg, Franța.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE