Home / Cultură / Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Duo Giampaolo Bandini – Cesare Chiacchiaretta

Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Duo Giampaolo Bandini – Cesare Chiacchiaretta

Distribuie

Pe afișul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Chitară „Harmonia Cordis” (8-13 august) se regăsesc și doi oaspeți din Italia și Argentina, respectiv duetul Giampaolo Bandini -Cesare Chiacchiaretta. Cei doi vor susține un recital miercuri, 9 august, ora 20:00 pe scena Sălii Mari a Palatului Culturii.

Duetul Giampaolo Bandini – Cesare Chiacchiaretta este format din chitară și bandoneon. A fost fondat în 2002, cu scopul de a face cunoscută muzica argentiniană prin instrumente cele mai reprezentative. Duo-ul după scurt timp a devenit un important punct de referință în cadrul circuitelor internaționale de concerte. Au concertat la cele mai renumite festivaluri și teatre din Mexic, România, China, Polonia, Slovacia, Austria, Germania, Spania, Elveția, Franța, Belgia, Olanda, Croația, Rusia, Slovenia, Turcia, Republica Cehă și Ungaria. Duo-ul a avut privilegiul de a cânta dublul concert al lui Astor Piazolla “Hommage un Liegi” dirijat de Leo Brouwer în Sala Auditorium Paganini of Parma și pentru Uniunea Muzicală din Turin alături de renumita orchestră din Moscova, dirijată de Pavel Berman. În 2004 duo-ul a câștigat premiul Cittá di Patti la a 15-a ediție a concursului “Beniamino Joppolo”. În 2005, duo-ul a debutat în prestigiosul Grand Hall a Filarmonicii din Petersburg. Concertul a avut un mare succes iar duo-ul a fost contractat timp de 2 ani pentru a concerta. Au avut șansa să colaboreze cu artiști renumiți precum Arnoldo Foà, Elio delle Storie Tese, Amanda Sandrelli și cu muzicieni precum Fernando Suarez Paz, Michele Pertusi, Corrado Giuffredi, Danilo Rossi, Massimo Quarta, Enrico Bronzi, Franca Masu, Maria Estela Monti și Enrico Fagone. Primul lor CD, „Hombres de Tango“ a fost vândut în 10000 de exemplare și a fost lăudat de mari critici, posturi de radio și programe de televiziune din Italia și din străinătate. Recent, un concert din Bruxell a fost difuzat în peste 20 de țări. Ca profesori predau în cele mai renumite acedemii, universități și în instituții de învățământ superior. Totodată sunt invitați în numeroase festivaluri.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.