Home / Cultură / Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Tudor Gliga și Dávid Orosz

Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Tudor Gliga și Dávid Orosz

Unul din cel mai aperiat duo la nivel național în materie de chitară clasică, format din Tudor Gliga și Dávid Orosz, va fi și în acest an printre protagoniștii Festivalului Internațional de Chitară „Harmonia Cordis” care va avea loc la Târgu-Mureș în perioada 8-13 august.

Tudor Gliga și Dávid Orosz au început studiul chitarei clasice la Liceul de Artă din Târgu Mureș cu profesorii Ovidiu Ene  și Andrei Turcu . Amândoi au participat la concursuri naționale și internaționale începând din această perioadă. Și-au continuat apoi studiile cu prof. dr. Beke István Ferenc, iar în prezent studiază chitara clasică la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca. Împreună au cântat în deschiderea concertelor virtuozilor chitariști Al Di Meola și Tommy Emmanuel. Cei doi au câstigat diverse premii ca duo printre care se numără: locul I la Festivalul Internațional de Chitară Transilvania din Cluj Napoca și locul I la concursul de chitară clasică De la Baroc la Rock, Sibiu. Cei doi vor fi protagoniștii concertului de joi, 10 august, ora 19:00 de la Palatul Culturii, alături de Filarmonica de Stat Târgu-Mureș, dirijor Werner Gábor (Ungaria)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Leontina Pop și Doru Pop, cetățeni de onoare în Hodac

Comunitățile de pe Valea Gurghiului și-au dat întâlnire miercuri, 8 septembrie, pe Platoul Fâncel pentru …