Home / Cultură / Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Gabriel Guillén

Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Gabriel Guillén

Distribuie

Din America sde Sud, poposește pe scena Festivalului Internațional de Chitară „Harmonia Cordis” Gabriel Guillén din Venezuela. Îl puteți asculta în cadrul unui recital sâmbătă 12 august, ora 19:00 pe scena Sălii Mari a Palatului Culturii.

Guillén Gabriel este unul dintre cei mai importanți profesori de chitară din Austria. Guillén Gabriel s-a născut în Maracaz, Venezuela. A studiat în America sub îndrumarea profesorilor  Abel Carlevaro, Leopoldo Igarza, Jose Gregorio Guanchezz și Alberto Espinaza. În 1987 a câștigat premiul întâi la Festivalul Internațional Rotary și la Concursul de Chitară “Antonio Lauro”. A participat la numeroase cursuri de masterclass, ținute de Abel Carlevaro, Rafael Benatar, Bartolomé Diaz și Verhagen Franka. În 1988 a studiat cu profesorii Walter Würdinger și Konrad Ragossnig. Guillén a susținut concerte în toată Europa si, de asemenea, în Statele Unite ale Americii și Japonia. Gabirel Guillén a câștigat premiul „Merit Award”, Premiul Kery, Premiul Artinger, premiul „Amigo de Venezuela” și premiul „Honors”. Guillén Gabriel este  profesor la Academia de Muzică Joseph Haydn din Eisenstadt și la Academia de Muzică Richard Wagner din Viena. El a susținut cursuri de master și concerte în peste 34 de țări. Este directorul artistic al Festivalului Internațional de Chitară RUST din Austria. În prezent,  colaborează cu orchestra Bolivar Simon din Venezueala sub dirijarea lui Alfredo Rugeles. Guillén a avut concerte în Europa, America de Sud, Statele Unite ale Americii și în Japonia fiind apreciat de mari critici. Guvernul austriac l-a onorat cu premiul „Merit Award”, premiul Kery, premiul “The Artinger”, premiul Venezuela Postiva „Amigo de Venezuela” și premiul Caracas- Avila.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.