Ervin Molnar (PNL): „PNDL, o capcană întinsă de Guvern!” Politic
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 682 Vizualizări

Ervin Molnar (PNL): „PNDL, o capcană întinsă de Guvern!”

Consilierul judeţean Ervin Molnar, prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Mureş, a tras un semnal de alarmă cu privire termenul considerat „prea scurt” pentru întocmirea studiilor de fezabilitate în cazul investiţiilor noi finanţate prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

În opinia lui Ervin Molnar, timpul foarte scurt pentru realizarea documentaţiilor reprezintă „o capcană” întinsă de Guvern administraţiilor publice locale.

„Aceste obiective de investiţii vor putea fi finanţate doar dacă primarii localităţilor care se află pe această anexă a Ordinului de Ministru vor îndeplini o condiţie esenţială, şi anume cea ca până la 30 noiembrie 2017 să întocmească pentru investiţiile noi studii de fezabilitate, iar pentru investiţiile care sunt în curs de execuţie expertize tehnice. Asta înseamnă ca în 120 de zile calendaristice, să se întocmească studii de fezabilitate pentru cele aproximativ 120 de investiţii noi din judeţul Mureş. Cam un studiu de fezabilitate pe zi, ceea ce după părerea noastră este absolut imposibil. Iată cum Guvernul PSD a întins o capcană mureşenilor – şi nu numai, pentru că acest lucru este în toată ţara. Având în vedere acest timp scurt, nu se vor putea întocmi aceste studii de fezabilitate este evident, iar din cei 1,22 lei/zi/locuitor pentru mureşeni, practic în luna decembrie mureşenii vor rămâne cu maxim 60 de bani estimăm noi, sau poate chiar mai puţin”, a precizat consilierul judeţean liberal.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL Mureş a arătat că aceeaşi problemă se va isca şi la nivel naţional, unde media de studii de fezabilitate întocmite trebuie să fie de minim 40/zi.

„La nivel de ţară, prin PNDL 2 sunt 6.851 de investiţii, dintre care cam 70% sunt investiţii noi, adică 4.796 de investiţii. Dacă facem o socoteală simplă, vom vedea că la nivel de ţară vor trebui întocmite undeva la 40 de studii de fezabilitate pe zi, ceea ce este absolut imposibil după părerea noastră. Iată, că la nivel de ţară va fi aceeaşi problemă, deci practic o capcană întinsă de Guvernul PSD. Având în vedere că trebuie obţinute şi avize de la diverse instituţii ale statului pentru aceste studii de fezabilitate ştim cu toţii cât de scurte sunt termenele date de instituţiile statului când depui o cerere pentru un aviz. Clar, este o capcană, practic nu se doreşte finanţarea tuturor obiectivelor de investiţii care se află în anexa Ordinului de Ministru”, a arătat Ervin Molnar.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE