Revederi emoționante în familia tenisului de masă mureșean Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 476 Vizualizări

Revederi emoționante în familia tenisului de masă mureșean

Puține ramuri sportive care au avut în urmă cu decenii rezultate pe plan național, cu antrenori, conducători de cluburi sau jucători originari din Mureș sau stabiliți aici mai țin cont de factorul sentimental. La unele dintre acestea s-au găsit oameni sufletiști, care în anii respectivi au ținut sus ștacheta și acum au avut inițiativa de a organiza întâlniri cu foștii colegi sau adversari. Una dintre acestea este „familia” tenisului de masă. O disciplină olimpică, în care județul Mureș ocupa un loc de cinste în sportul românesc în urmă cu decenii, una care în prezent abia mai există pe plan național. Cu numeroși jucători selecționați în reprezentativele României, în frunte cu Olga Nemes la feminin, cea mai reprezentativă, ajunsă ulterior una dintre cele mai importante jucătoare ale Germaniei, Cornelia Vaida, ajunsă și ea în naționalele altor țări, ambele la fete, sau Pál Dénes și mulți alții la băieți, Mureșul era singurul județ din țară care disputa un campionat județean cu etape săptămânale, tur-retur. Rând pe rând, antrenori și jucători au ajuns să însemne ceva în campionate mai puternice din Germania, Austria, Anglia, Croația, Finlanda, Portugalia și altele. Unii s-au întors, alții s-au stabilit acolo. Rezultate s-au obținut și în zilele noastre, dar au rămas doar echipele de juniori ale Clubului Sportiv Școlar, de unde însă cei mai talentați pleacă la cluburi unde găsesc susținere, cum sunt frații Szöcs, Bernádett și Hunor, componenți ai reprezentativei României.

 

Foști prieteni și coechipieri, nevoiți să se prezinte

 

O întâlnire a foștilor iubitori ai sportului cu mingea de celuloid a avut loc în cadrul complexului Week-end din Târgu-Mureș la sfârșitul săptămânii. La evenimentul organizat de către Boér György, unul dintre „veteranii” tenisului de masă mureșean, activ atât ca sportiv sau antrenor, cât și ca membru al Comisiei Județene, fost arbitru, au participat peste 30 de foști „ping-pong-iști” mureșeni. Pentru această emoționantă întâlnire au mai pus umărul Vasile Pop, trup și suflet al acestei discipline, ani în șir președintele celui mai puternic club din Târgu-Mureș și Magyari Zoltán. Întâlnirea a coincis, întâmplător cu aniversarea celor 79 de ani a primului. Au fost prezente câteva persoane stabilite în străinătate, plecate în urmă cu zeci de ani, revenite special pentru această întâlnire. Cel mai ușor au fost recunoscuți cei trecuți de 70 de ani. Evident, cei care nu i-au văzut de trei decenii sau chiar mai mult, i-au recunoscut mai ușor pe cei care aveau la acea vreme deja peste 40 de ani. Cele mai omoționante momente au fost cele de la întâlnirile unor foști coechipieri, care de la vârsta junioratului, ajunși acum chiar la 50 de ani, nu s-au mai văzut. Schimbarea fizionomiei acestora a făcut ca unele întrebări să fie „îmi pare tare cunoscută figura ta, spune-mi totuși cine ești? Eu sunt…”, sau „spune-mi te rog cine e persoana X, de lângă Y”. Repede trecuți peste aceste bariere, au urmat îmbrățișările, legăturile au fost refăcute și, evident, au urmat depănarea de amintiri. Un alt moment emoționant l-a constituit și momentul de reculegere în amintirea celor care nu se mai află printre noi.

Un moment unic, demn de exemplu și pentru alte discipline sportive, unde sportul a fost făcut din pasiune, fără „mercenariatul” din zilele noastre.

Componenți ai unor cluburi de performanță, sau doar la nivel județean, unii dintre jucători evoluând la mai multe cluburi mureșene, numitorul comun a fost pasiunea pentru acest sport, amintirile comune. La poza de grup au fost prezenți majoritatea celor care au răspuns invitației, unii dintre ei cu soțul sau soția. Având în vedere perioada în care a avut loc întâlâlnirea, unii nu au putut răspunde din motive oviective invitației. Pentru cunoscători, lista ar fi următoarea, cu specificația că în cazul „fetelor” este trecut numele lor din perioada în care intrau la masa de joc, iar ordinea este una relativă, cu „seniorii” în frunte, urmat de reprezentantele „sexului frumos”: Vasile Pop (președinte Constructorul), Boér György, Péter Pál, Valics Károly, Lohr János, Magyari Zoltán, Losonczi Mária, Kisgyörgy Judith, Simon Éva, Monica Dumitru, Daniela Popovici, Péter Borbála, Ungvári Imola, Gyéresi Erika, Lörincz Jozsef, Bauer Lajos, Dan Hrișcă, Checiches Lászlo, Ioan Corbureanu, Petre Zelariu, Bako Lászlo, Farkas Gábor, Simon Csaba, Fejér András, Alexandru Mic, Călin Pop, Adorjáni Zoltán, Adorján István și subsemnatul.

Mihai VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE