Salarii majorate pentru polițiști şi personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 665 Vizualizări

Salarii majorate pentru polițiști şi personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională

Poliţiştii din Ministerul Afacerilor Interne şi personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională vor putea beneficia de majorări salariale de până la 15% din salariul de bază.

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, 4 august, Ordonanța de Urgență pentru completarea Legii nr.152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Potrivit ordonanței de urgență aprobate de Executiv în ședința de astăzi, majorările salariale se aplică astfel: polițiștii din Ministerul Afacerilor Interne și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea sa beneficiază de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie; personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, beneficiază de majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază.

„Aceste măsuri nu se aplică personalului care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea OUG nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 57/2015. Actul normativ urmărește eliminarea discrepanțelor în ceea ce privește stabilirea salariilor lunare ale polițiștilor și personalului civil din Ministerul Afacerilor Interne și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea sa, precum și ale personalului civil din instituțiile publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de Legea nr. 152/2017. Majorările salariale pentru poliţiştii din Ministerul Afacerilor Interne şi personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională intră în vigoare începând cu 1 octombrie 2017”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE