Home / Slider / “Casa Verde”, analiză pe judeţul Mureş

“Casa Verde”, analiză pe judeţul Mureş

Distribuie

Odată cu avansarea tehnologiei şi apariţia unor noi oportunităţi în domeniul energiei, tot mai mulţi antreprenori îşi doresc să beneficieze de avantajele aduse de echipamentele moderne care pot beneficia de reîncarcare electrică prin intermediul panourilor solare. Astfel că departamentul de analiză din cadrul itDepot care se adresează mediului de afaceri din România a realizat o analiză de piaţă privind interesul antreprenorilor şi producătorilor din judeţul Mureş pentru instalarea de panouri solare, precum şi situaţia de la nivel local în legătură cu programul guvernamental “Casa Verde”.

Buget de 94,7 milioane lei

Anul precedent, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat oficial programul “Casa Verde”, prin intermediul căruia românii pot primi finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de alimentare de energie electrică cu energie regenerabilă. Vizând inclusiv industria hardware, echipamentele care pot fi reîncărcate cu energie regenerabilă în urma instalării de panouri solare sunt cititor cod bare sau imprimantă etichete, sumele fiind alocate în funcţie de tipul activităţii desfăşurate de respectiva companie: până la 3.000 lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, până la 6.000 lei pentru montarea panourilor presurizate.

“Casa Verde” are un buget total de 94.739.000 de lei, fondurile fiind distribuite atât pentru persoanele juridice, cât şi pentru cele fizice.

Analiza specialiştilor itDepot

Cu scopul de a afla cum au fost alocate fondurile programului “Casa Verde” în judeţul Murşs, specialiştii itDepot au analizat datele oferite de AFM. Astfel, din totalul de 80.000.000 de lei (pentru persoanele juridice), suma de 2.190.064 de lei a fost distribuită pentru locuitorii din Mureş, judeţul poziţionându-se pe locul 12 la nivel naţional în ceea ce priveşte bugetul. Pe prima poziţie se află Bucureşti, iar pe ultima este Covasna. Practic, raportând suma acordată la numărul de locuitori din judeţ, reiese faptul că au fost alocaţi câte 4 lei/persoană, indiferent de judeţ.

Până pe 18 mai 2017 inclusiv, în judeţul Mureş au fost depuse de către persoanele juridice 364 de dosare, ceea ce înseamnă că există 66 de dosare la fiecare 100.000 de locuitori. Din acest punct de vedere, judeţul Mureş se află pe locul 7 în topul judeţelor cu cele mai multe documente înregistrate, în toată ţara existând la acestă dată 11.141 de portofolii.

De asemenea, cu ajutorul informaţiilor analizate de către analiştii itDepot, s-a putut determina interesul antreprenorilor din judeţul Mureş pentru utilizarea acestor panouri solare. În acest sens, volumul de căutări pe internet s-a majorat cu 8,43% în perioada octombrie 2016 – martie 2017, faţă de anul anterior. Aşadar, Mureşul se situează pe locul 18 în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri, pe primul loc fiind Harghita, iar pe ultimul Giurgiu.

“Deoarece mediul de afaceri din România a intrat pe un trend ascendent al tehnologizării şi digitalizării, dorim să aducem în atenţia antreprenorilor oportunitatea de a accesa un astfel de program european care poate reprezenta un real beneficiu în strategia de management prin minimizarea costurilor privind consumul de energie electrica”, a declarat Ana Maria Dragomir, project manager itDepot.

Alex TOTH

 

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

1 comentariu

  1. functioneaza la aceasta data planul casa verde? ce acte sant necesare si unde se depun ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.