Home / Administratie / Primul audit Smart City din România, la Târnăveni

Primul audit Smart City din România, la Târnăveni

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM), la solicitarea Primăriei municipiului Târnăveni, s-a deplasat în municipiul Târnăveni, în perioada 3-5 august 2017, scopul vizitei de lucru fiind analiza investițiilor realizate și obiectivele asumate, urmând a se emite un audit Smart City, raportat la segmentul soluțiilor inteligente.  Documentul va conține un set de concluzii emise în baza documentației primite de la solicitant, precum și în baza propriilor analize, colectate atât la fața locului, cât și prin mijloace independente de auditare.

Schimbare prin inovaţie

Experții ARSCM, membri ai delegației care au efectuat deplasarea sunt: Eduard Dumitrașcu – președinte ARSCM, Finanțare și Dezvoltare Urbană, Șarolta Besenyei – Expert Comisia Europeană,  Mediu/Urbanism – Expert Mediu dr. Serena Adler, Mobilitate și IoT – prof. univ. dr. Florin Nemțanu – Universitatea Politehnică. Echipa de proiect este completată cu experți abilitați, în fiecare dintre domeniile analizate, precum IT&C, energie, și altele.

„Ne dorim să schimbăm imaginea municipiului, să aducem inovația și să eficientizăm resursele de care dispunem. Printr-un act administrativ responsabil, alături de tehnica modernă, vom reuși să creăm o nouă față Târnăveniului“, a declarat Nicolae Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni.

„Târnăveni – pasul înainte“

Demersurile de retehnologizare și dezvoltare prin investiții sustenabile sunt în acord cu strategia propusă de administratorul public al Municipiului Târnăveni, Sergiu Zereş. „Este important ca fiecare pas pe care îl facem să fie în direcția impusă de evoluția tehnologiei. Chiar dacă nu avem bugetele marilor municipii din România, căutăm expertiza companiilor locale, regionale și naționale, care, în acord cu  pregătirea specialiștilor din Primărie, vor aduce Municipiul Târnăveni acolo unde îi este locul. Suntem interesați să implicăm comunitatea locală în toate proiectele pe care le dezvoltăm“, a declarat Sergiu Zereş.

Documentul final, rezultat în urma evaluărilor va fi publicat în cursul lunii august 2017. Prezentarea raportului final va avea loc data de 18 august, în cadrul conferinței “Târnăveni – pasul înainte”.

Alex TOTH

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ALARMANT! Peste 70 de localități mureșene, în scenariu ”roșu” și ”galben”!

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș au publicat, pe pagina web a instituției, www.aspms.ro, ratele …