Home / Administratie / Proiect de infrastructură, modificat

Proiect de infrastructură, modificat

Aleşii judeţului au modificat luni, 7 august, într-o şedinţă extraordinară de lucru, Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 101 din 7 iulie 2017 privind aprobarea unor demersuri pentru realizarea din fonduri europene a proiectului „Reabilitare DJ 106 Agnita – Sighişoara”.

Astfel, „se asumă faptul că la momentul recepţiei lucrărilor implementate prin proiectul finanţat prin POR 2014-2020, întregul traseu va fi funcţional, în stare bună, în integralitatea sa, asigurându-se conectarea la reţeaua TEN-T, inclusiv tronsoanele finanţate din alte surse de finanţare, care nu sunt abordate în cadrul acestui proiect, după cum urmează: de la kilometrul 87+128 la kilometrul 87+160 tronson aflat în perioada de garanţie, de la kilometrul 88+771 la kilometrul 89+051 tronson aflat în perioada de garanţie, de la kilometrul 93+316 la kilometrul 93+424 tronson aflat în perioada de garanţie.”

Etapa de verificare

În data de 13 iulie 2017, Consiliul Judeţean Mureş a depus spre finanţare proiectul sus amintit în cadrul apelului lansat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţie 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

„Pentru îndeplinirea condiţiilor impuse în Ghidul solicitantului specific 6.1., cu privire la asigurarea continuităţii proiectului, precum şi conectarea la reţeaua TEN-T, la articolul 2 din hotărârea menţionată s-a asumat faptul că la momentul recepţiei lucrărilor implementate prin proiectul finanţat prin POR 2014-2020, întregul traseu va fi funcţional, în stare bună, în integralitatea sa – inclusiv tronsoanele finanţate din alte surse de finanţare – fără să se menţioneze explicit tronsoanele care nu fac parte din proiect şi care au fost finanţate din alte surse. La data prezentei, proiectul se află în etapa de verificare a conformităţii administrative şi eligibilităţii”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dora Optics, tratamente și soluții de top în domeniul oftalmologic

Dora Optics este o companie de servicii integrate de optică și oftalmologie. Înființată în anul …