Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Jon Gomm Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Jon Gomm

Fiecare ediție a Festivalului Internațional de Chitară „Harmonia Cordis” prilejuiește ca în seara de gală să aducă pe scenă un nume important al acestui gen muzical. După Al Di Meola în 2015, apoi Tommy Emmanuel în 2016, „Harmonia Cordis” 2017 ni-l aduce pe scena din Cetatea Târgu-Mureș pe britanicul Jon Gomm, care va concerta duminică, 13 august, începând cu ora 20:00.

Jon Gomm trăiește în Leeds, în Marea Britanie. Este compozitor și interpret cu un stil virtuoz. Pune accent pe sensibilitatea versurilor, materialul său artistic fiind impregnat cu influențe de la Robert Johnson și până la Radiohead. Cu o chitară acustică realizează concerte incredibile. Jon a luat pentru prima dată chitara în brațe la vârsta de 2 ani, mai precis un uculele. A compus prima piesă la vârsta de 6 ani. Mai târziu și-a acompaniat tatăl la concertele susținute în orașul natal. Familia Gomm a găzduit mulți muzicieni care l-au inspirat pe Jon, printre aceștia numărându-se BB King și Jack Bruce of Cream. Momentan Jon ține concerte în întreaga lume. În 2012, piesa „Passionflower” a devenit cunoscută cu ajutorul internetului, depășind 6 milioane de vizualizări, prin urmare apărând pe micile ecrane în Anglia, Portugalia, Olanda, Brazilia și Turcia.

 

Părerile muzicienilor despre Jon Gomm sunt grăitoare despre valoarea acestuia :

„Este admirabil, genial” – Stephen Fry

„Îți admir stilul și esti o persoană deosebită” – Jon Anderson

„Stil și muzică mininată” – David Crosby

„Cel mai deosebit artist de chitară pe care l-am cunoscut” – Tommy Lee

Jon esti un geniu, îți admir muzica și stilul” – Steve Lukather

Jon este o vedetă incredibilă care ține foarte mult la rădăcinile lui din Anglia de Nord. Este un artist independent care are o mulțime de fani prin promovarea sa online.

CD-ul de debut, „Hipertension” a fost vândut în peste 50.000 de exemplare iar cel de al 2- lea CD, „Don’t panic”, s-a epuizat în 3 zile după apariția pe Amazon. Clipurile lui au fost vizualizate de 10000 mii de ori pe minut pe Youtube.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE