Home / Cultură / Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Pusztai Antal Jazz Band

Protagoniștii Festivalului „Harmonia Cordis”: Pusztai Antal Jazz Band

Una din cele mai constate prezențe în cadrul Festivalului Internațional de Chitară „Harmonia Cordis” este cea a lui Pusztai  Antal. La ediția din acest an artistul vine cu o formulă inedită de concert, alături de Beke István Ferenc (România), Mădălina Petre (România), Hadnagy  Attila (România) și  Asztalos Zsolt (România). Îi puteți asculta live la ediția din acest an „Harmonia Cordis” vineri, 11 august, ora 19:00 în Cetatea Târgu-Mureș.

Pusztai Antal s-a născut în Győr, în 1978 și este declarat a fi unul dintre cei mai mari interpreți de chitară clasică și jazz deopotrivă. A primit primele sale lecții de chitară la Pannonhalma de la tatăl său. Și-a continuat studiile în Frankfurt și în Main cu Stephen Werner, și la Conservatorul din Viena, sub îndrumarea lui Inge Scholl–Kremmel. În Ungaria a fost studentul lui Ede Roth, Ivan Folk, Attila Remeny. Recent a studiat la Universitatea de Muzică din Viena în grupul artistic al lui Alvaro Pierri. Antal Pusztai este un chitarist căutat și renumit atât în muzica clasică cât și în jazz, concertând peste tot în lume.

Mădălina Ioana Petre a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A susţinut  numeroase concerte, alături de formaţii precum White O`Clock. A concertat de asemenea şi la festivaluri de chitară clasică.

Asztalos  Zsolt a început să studieze percuția la vârsta de 14 ani, fiind în mare parte autodidact. A fost membru în numeroase formaţii,unde a abordat numeroase stiluri muzicale de la folk, pop, funk, blues şi jazz, până la heavy şi trash metal. Cu Tony Pusztai s-a întâlnit pentru prima dată în anul 2000, la Festivalul Internaţional de Chitară de la Szeged, Ungaria. De atunci au cântat împreună de mai multe ori.

Hadnagy  Attila a cântat în numeroase formaţii cu genuri diferite ca: rock, jazz, funky şi muzică clasică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vaccinare cu Moderna la Ungheni și Iernut

Începând cu data de 20 aprilie, centrele de vaccinare din Ungheni și Iernut vor utiliza …