Share

Home / Cultură / Concert la Sighişoara

Concert la Sighişoara

„Pierdut pentru această lume…”  este titlul celui de-al zecelea concert din cadrul Festivalului – Şcoală de vară Academia Sighișoara. Joi, 10 august, de la ora 20.0, în Sala Barocă a Primăriei Sighişoara, vor evolua studenţii cursului de muzică de cameră participanți la academia de vară, într-o formulă de orchestră de cameră.

„Iniţiatorul şi coordonatorul acestui proiect, muzicianul Vladimir Lakatos surprinde atmosfera concertului în cuvintele următoare: „Ce reunește un program cu un titlul atât de profund filozofic? Muzica compozitorilor care căutau refugiul într-o lume plină de pace, de dragoste, de armonie, de liniște sufletească. Paul Hindemith descrie în „Trauermusik” – compusā la moartea regelui George al V-lea al Angliei – trecerea dintr-o lume într-alta şi drumul spre Paradis. Gustav Mahler vorbește în lied-urile pe versuri de Friedrich Rückert despre universul profund și infinit al dragostei, despre despărțirea de lumea reală, materială și refugiul în lumea ideală a muzicii. Gedeon Klein, internat în timpul celui de-al doilea Război Mondial în lagărul de concentrare Theresienstadt, se luptă cu problematica morții brutale și inutile exprimându-și dorința de a părăsi această lume în care demnitatea umană nu mai există. Pierdut pentru această lume… regăsit în lumea ideală a muzicii”, au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Istoria prinde viață la Castelul Máriaffy din Sângeorgiu de Mureș

Deși până acum desfășurarea evenimentelor culturale și artistice din comuna Sângeorgiu de Mureș era împărțită …

Share
Share