Home / Cultură / Concert la Sighişoara

Concert la Sighişoara

„Pierdut pentru această lume…”  este titlul celui de-al zecelea concert din cadrul Festivalului – Şcoală de vară Academia Sighișoara. Joi, 10 august, de la ora 20.0, în Sala Barocă a Primăriei Sighişoara, vor evolua studenţii cursului de muzică de cameră participanți la academia de vară, într-o formulă de orchestră de cameră.

„Iniţiatorul şi coordonatorul acestui proiect, muzicianul Vladimir Lakatos surprinde atmosfera concertului în cuvintele următoare: „Ce reunește un program cu un titlul atât de profund filozofic? Muzica compozitorilor care căutau refugiul într-o lume plină de pace, de dragoste, de armonie, de liniște sufletească. Paul Hindemith descrie în „Trauermusik” – compusā la moartea regelui George al V-lea al Angliei – trecerea dintr-o lume într-alta şi drumul spre Paradis. Gustav Mahler vorbește în lied-urile pe versuri de Friedrich Rückert despre universul profund și infinit al dragostei, despre despărțirea de lumea reală, materială și refugiul în lumea ideală a muzicii. Gedeon Klein, internat în timpul celui de-al doilea Război Mondial în lagărul de concentrare Theresienstadt, se luptă cu problematica morții brutale și inutile exprimându-și dorința de a părăsi această lume în care demnitatea umană nu mai există. Pierdut pentru această lume… regăsit în lumea ideală a muzicii”, au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

(Redacţia) 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Carul cu zestrea miresei, expus la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Printre exponatele aflate la loc de cinste în cadrul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin …