Consilierul judeţean PNL Nadia Raţă, prezentare despre comunicare şi politici esenţiale la Şcoala de Vară de la Bistriţa. „Îndemnul meu: Fii proactiv, doar așa poți schimba ceva!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 453 Vizualizări

Consilierul judeţean PNL Nadia Raţă, prezentare despre comunicare şi politici esenţiale la Şcoala de Vară de la Bistriţa. „Îndemnul meu: Fii proactiv, doar așa poți schimba ceva!”

În prima parte a lunii august, Biroul Politic Municipal Bistrița al Partidului Național Liberal (PNL) a organizat programul de formare și pregătire „Comunicare și politici esențiale – Prin noi înșine”.

În programul Școlii de Vară au fost incluse şi prezentările susţinute de prof. dr. Nadia Rață, prim-vicepreședinte pentru Strategii politice și comunicare al PNL Mureș, consilier județean în Consiliul Judeţean Mureș – „Comunicare versus realizări politice”, Ioana Buia, Cristian Munthiu – „Regulile comunicării și importanța mesajului”), grupe de lucru, discuții, teambuilding, aplicații pe temele discutate și un foc de tabără.

„Suntem diferiți, iar comunicarea, felul în care gândim și expresiile noastre ne formează personalitatea. Înainte de a porni în politică „prin noi înșine” ar trebui să ne identificăm individual, „prin mine însumi”. „Prin noi înșine” exprimă o lege a firii, pur românească, a unui comportament liberal. Vintilă I.C. Brătianu a exprimat-o ca o chemare la unitatea națională, a spus în deschidere președintele Organizației Municipale PNL Bistrița, consilierul local Sorin Hangan. El a adăugat: ”Unii cred că a avea dreptate reprezintă o victorie. De multe ori în politică a avea dreptate este o înfrângere. Am greșit comunicând, în campanie, în interiorul partidului, ne-am pierdut în amănunte și am uitat esențialul. Tot unul dintre Brătieni, Ion, spunea că politica este un drum pe care ești sortit să culegi mai multă nedreptate decât răsplată. Cei tineri sunt bulversați, și pe bună dreptate. Ciudat, nu? Prin noi înșine, da, dar trecând prin fiecare dintre noi”.

„O zi în care împreună am înțeles importanța desăvârșită a comunicării, construirea și aprofundarea de relații, o zi dedicată investirii timpului în oameni, în echipă, în dezvoltarea de noi țeluri și planuri de bătaie care să conducă la rezultatele pe care le dorim. Ați fost deschiși, interactivi, vulnerabili, comunicativi și pragmatici… ne-am conectat și astfel am consolidat relații”, a concluzionat Ioana Buia.

Participanții bistrițeni au apreciat laudativ o asemenea inițiativă, cu care, de fapt, mureșenii sunt familiarizați de ceva vreme, consilierul județean Nadia Rață având deja la activ, în Târgu-Mureș, organizarea unor dezbateri pe teme de interes pentru cetățeni.

„Mulțumesc conducerii Organizației PNL a Municipiului Bistrița, personal domnului Sorin Hangan, președinte, secretarului general al Biroului Politic Local al PNL Bistrița, Ianka-Iarka Pârcălab, la invitația cărora am susținut o sesiune de training, în cadrul acestui program de formare și pregătire. Am vorbit despre sensurile comunicării, despre realizări politice și realizări personale, despre valori, despre… succesul individual și succesul echipei, despre proactivitate. Am trecut în revistă cauzele și soluțiile posibile pentru atingerea succesului, convenind că acesta înseamnă ieșirea din zona de confort, asumarea propriilor idei și acțiuni, coroborarea atitudinilor personale cu cele ale celorlalți din echipă, aplicarea valorilor liberale. Îndemnul meu: Fii proactiv, doar așa poți schimba ceva! În ansamblu, evenimentul la care am participat, alături de domnul Ioan Turc – președintele Organizației Județene Bistrița Năsăud a PNL, de alți distinși membri și invitați, a fost menit să schimbe percepția despre cum vorbim, ce vorbim și cum ne manifestăm, în primul rând ca oameni și abia apoi ca politicieni. Ca liberali. Prin noi înșine și trecând prin fiecare dintre noi”, a menționat prof. dr. Nadia Rață.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE