Home / Administratie / Noi cazuri de muncă „la negru”

Noi cazuri de muncă „la negru”

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii iulie 2017 au fost efectuate 57 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 35 persoane care lucrau fără forme legale și 31 persoane care prestau muncă nedeclarată. “S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 29 agenți economici, din care cinci au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări, inspectorii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale, din care 22 de avertismente şi 23 de amenzi în cuantum de 145.000 lei și s-au dispus 200 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate”, a precizat jrs. Andrei Mureşan, inspector şef al ITM Mureş.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: spălătorii auto, fabricarea pâinii, silvicultură, restaurante, protecție și gardă.

Totodată, au fost înaintate patru sesizări către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, din care două sesizări de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă și două sesizări de constatare a infracţiunii pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Fibula de la Suseni pentru ”vârful de lance” anti COVID-19 din Mureș

Conducerea Instituției Prefectului – Județul Mureș a acordat marți, 1 decembrie, Diploma de Excelență și …