Home / Politic / Comunicat de presă PNL Mureş: “PSD loveşte dur în predictibilitatea politicii fiscale!”

Comunicat de presă PNL Mureş: “PSD loveşte dur în predictibilitatea politicii fiscale!”

Distribuie

Prin Noul Cod Fiscal, nivelul accizelor trebuia să rămână nemodificate până în anul 2022!!!

PSD loveşte dur în predictibilitatea politicii fiscale!

Efecte economice imediate

–        Loveşte în plin în puterea de cumpărare a populaţiei! Carburanţii mai scumpi se transferă pe toată gama de produse finale care ajung la populaţie! Guvernul nu a dat, sau a dat doar la unii, însă ia cu 2 mâini!

–       Loveşte cu toată duritatea în competitivitatea firmelor româneşti! Carburantul, o componentă tot mai importantă în costul produselor, chiar şi al celor alimentare!

–          Loveşte cu multă cruzime în sectorul exporturilor! În condiţiile în care România nu are nici infrastructură de transport, măsura poate fi fatală pentru mulţi exportatori!

–          Majorările de pensii şi salarii din unele sectoare vor fi înghiţite de creşterile de preţuri generate de această măsură! Efectele inflaţioniste confirmate şi de Isărescu!

–           În plus, lucrările de toamnă din agricultură sunt puse în pericol prin scumpirea carburantului!

Iluzii:

Transportatorii internaţionali (cei care consumă cel mai mult) se vor orienta, din nou, către pompele din statele vecine unde preţul carburanţilor este mai mic chiar şi fără majorarea accizei din România (Bulgaria, Ungaria, Serbia).

Stimul suplimentar pentru un sector cu evaziune fiscală de mare amploare, care, după dispariţia supra-accizei scăzuse apetitul pentru piaţa neagră!

Şi Ponta a crezut că va aduce mai mulţi bani la buget când a introdus supra-acciza la carburanţi! Rezultatul l-am văzut cu toţii! Bani mai mulţi nu s-au strâns, dar economia a suferit din plin! Şi Ponta a recunoscut ulterior ce mare prostie a făcut! Regretele sunt tardive, dacă populaţia a plătit preţul!

(Departamentul de comunicare al PNL Mureș)

 

De asemenea, verificati

Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.