Primarul Florea, punct de vedere faţă de noul dosar al DNA Administratie
  • redactia
  • 2 comentarii
  • 2764 Vizualizări

Primarul Florea, punct de vedere faţă de noul dosar al DNA

Primarul Dorin Florea a respins astăzi acuzaţiile care i se aduc, în principal, consilierului său personal Claudiu Maior, în noul dosar instrumentat de DNA, arătând că acele dispoziţii de plată au fost verificate atât de către angajaţi ai Ministerului Finanţelor, cât şi de către controlorii Curţii de Conturi, iar aceştia nu au invocat nelegalitatea acestor acte.

„Ca urmare a comunicatului DNA din data de 10.08.2017 potrivit căruia Maior Claudiu ar fi semnat în mod nelegal, respectiv prin uzurparea funcţiei de primar al Municipiului Tîrgu Mureş, un număr de 9.198 de dispoziţii de plată, aduc în atenţia publicului următoarele precizări:
– potrivit articolului nr. 66 din Legea 215 din 2001, primarul are dreptul să înfiinţeze maximum 4 posturi de consilieri în cabinetul primarului. În baza acestor dispoziţii legale a fost încheiat un contract de muncă cu dl Claudiu Maior prin care s-a stabilit în mod clar activitatea acestuia, inclusiv verificarea tuturor actelor, printre care şi a acestor dispoziţii de plată. Dovada îndeplinirii acestei activităţi s-a făcut printr-o semnătură pe fiecare dispoziţie de plată. O precizare foarte importantă care trebuie făcută pentru corecta informare a publicului este aceea că toate cele 9.198 de dispoziţii au fost verificate din punct de vedere al legalităţii atât de către Ministerul Finanţelor care a acceptat plata acestora, cât şi de Curtea de Conturi pentru toată perioada la care face referire comunicatul DNA. Nici Ministerul Finanţelor şi nici Curtea Conturi nu au invocat nelegalitatea acestor acte!
Consider că este necesar să aduc în faţa tîrgumureşenilor toate aceste precizări, pentru că este anormal ca imaginea mea şi a instituţiei pe care o conduc să fie murdărită. Aşa înţeleg aşa-zişii politicieni locali (pe care îi cunosc de zeci de ani) să acţioneze, prin delaţiuni şi atacuri murdare, pentru că nu răspund în faţa nimănui. Este deja prea mult şi sunt convins că vor apărea legi care să-i facă să răspundă pentru toate aceste atacuri. În ceea ce priveşte locuitorii oraşului, îi asigur că activitatea Primăriei s-a desfăşurat cu responsabilitate, că toată munca acestei instituţii a fost făcută cu onestitate şi dăruire”, se arată în comunicatul semnat de edil.

Povestea noului dosar, cum o vedem noi, o găsiţi aici

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Culmea culmilor !!! De la afacerile tulburi cu bani publici ANI l-au zburat din consiliul local pe inculpat …și ce să vezi care a fost sarcina PRINCIPALA in care a fost investit INCULPATUL… urcat intre timp la rangul de „consilier” personal al primașului ….. TOT BANII PUBLICI , așa ca să știe nația cît de mult se respectă legea și instituțiile în țara asta !!!!
    Din păcate timpul trece dosarele se adună și OBRAZUL acestor alesi se INGROAȘĂ degeaba ..bunul simț se cere doar celor care sunt certați că nu se prezintă MASIV la votare !?

  • Ce nu stie d-l primar este ca Maior,,ca personal contractual auxiliar,nu putea sa-i fie delegate sarcini înzestrate cu prerogativa exercitării puterii publice.Asta ca sa lămurim lucrurile.Trebuia să intervină prefectura pentru a ataca cele doua dispoziții,iar secretarul ,trebuia sa nu avizeze pentru legalitate.Simplu.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE