Home / Consiliul Judetean Mures / Destinaţii de călătorie din judeţul Mureş. Ştrandurile rurale, oaze de linişte şi relaxare

Destinaţii de călătorie din judeţul Mureş. Ştrandurile rurale, oaze de linişte şi relaxare

Distribuie

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă două destinaţii căutate de mureşeni (şi nu numai) pe perioadă de caniculă, respectiv ştrandurile din localităţile Sângeorgiu de Mureş şi Ideciu de Jos.

Condiţii excelente la Apollo

Ştrandul Apollo este situat în comuna Sângeorgiu de Mureş, pe strada Băilor nr. 1112, acoperă o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi şi potrivit paginii web www.clubapollo.ro oferă vizitatorilor următoarele facilităţi: piscine cu apă dulce cu o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi, bazin cu apă sărată cu o suprafaţă de 750 de metri pătraţi, minipiscină pentru copii, plajă cu chaise-longe-uri, terase, locuri de joacă pentru copii, zone de relaxare, teren de volei şi chiar zone pentru nudişti.

Ştrandul este deschis zilnic între orele 8.00 – 20.00, iar tarifele de intrare sunt următoarele: 22 lei/adult şi 7 lei/copil (7-14 ani) de luni până vineri, respectiv 30 lei/adult şi 10 lei/copil (7-14 ani) în zilele de sâmbătă, duminică şi de sărbători legale.

Conform aceluiaşi site, Staţiunea Băile Sărate din Sângergiu de Mureş „este renumită pentru apele sărate şi nămolul mineral încă din 1880, an în care a fost folosit penru prima dată un bazin amenajat pentru băi sărate, alimentat dintr-un izvor de suprafaţă.”

Gazdele de la Apollo Centru Spa Mureş mai informează că locaţia are o suprafaţă de 3.000 metri pătraţi, unde se regăsesc o piscină cu apă ducel, un bazin cu apă sărată, saune, jacuzzi, sală de fitness, hammam – baia turcească, precum şi spaţii unde turiştii pot beneficia de masaj tibetan şi masaj cu pietre fierbinţi.

Apă sărată şi nămol, la Ideciu de Jos

O altă destinaţie căutată pentru răcorire este ştrandul din Ideciu de Jos, localitate situată pe malul stâng al râului Mureş la circa 7 kilometri de municipiul Reghin.

Baza de tratament, recuperare şi agrement este administrată de Primăria comunei Ideciu de Jos oferă turiştilor bazine cu apă sărată şi nămol terapeutic.

Bazinul cu apă sărată, care este alimentat de câteva izvoare sărate cu concentraţia de 150 de grame de sare la litru, este împărţit într-un bazin pentru adulţi, adânc de 1,6 metri, şi în alte două bazine, cu adâncimea de 1,4 metri, respectiv 1,2 metri.

Ştrandul dispune de un spaţiu destinat împachetărilor cu nămol, cabine de schimb, duşuri cu apă rece şi o terasă.

Tariful de intrare este de 8 lei/adulţi, respectiv 5 lei/copii.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.