Concurs de proiecte la Târgu-Mureş. Biciclete fără pedale pentru grădinițe! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 217 Vizualizări

Concurs de proiecte la Târgu-Mureş. Biciclete fără pedale pentru grădinițe!

Conducerea Fundaţiei Comunitare Mureş a anunţat, zilele trecute, că unul din obiectivele ONG-ului este dezvoltarea comunității mureșene, dezvoltare urbană durabilă și creșterea siguranței bicicliștilor în mediul urban. Aceeași scop îl are și programul de finanțare și campania intitulată „Pedalează pentru un scop bun!”. În cadrul acestei campanii, grădinițele din Târgu-Mureș au posibilitatea de a depune un proiect pentru câștigarea unui pachet care conține: 10 biciclete fără pedale pentru copiii cu vârsta între 2-5 ani, 10 căști de protecție, 18 conuri și un set de discuri.

Concurs de proiecte

Astfel, Fundaţia Comunitară Mureş va acorda respectivele biciclete prin concurs, unei grădinițe din Târgu-Mureș, iar instituțiile sau ONG-urile pot participa prin depunerea unui proiect.

În cadrul campaniei „Pedalează pentru Grădinițe” – ediția aprilie 2017, Fundația Comunitară Mureș a reușit să strângă suma de 2.000 de lei din care va cumpăra grădiniței câștigătoare cele 10 biciclete și căști. Începând cu anul 2015, evenimentul de strângere de fonduri „Pedalează pentru un scop bun” este organizat de două ori pe an, cu ocazia evenimentului Critical Mass.

„Prin acest fond dorim să sprijinim grădinițele, care doresc să promoveze în rândul celor mici mersul pe bicicletă, mișcarea în aer liber, educația rutieră, precum și dezvoltarea abilităților copiilor de a manevra și de a-și menține echilibrul pe bicicletă. Instituția câștigătoare va fi desemnată de un consiliu format din membrii fundației și alți experți în dezvoltarea urbană durabilă. Fundaţia Comunitară Mureş își propune să continue această campanie și în viitorul apropriat, până reușim să echipăm cel puțin 10 grădinițe cu câte 10 biciclete fără pedale”, a declarat Gál Sándor, director executiv al Fundaţiei Comunitare Mureş.

În privinţa organizațiilor eligibile, acestea sunt grădinițe cu sediul Târgu-Mureș sau care sunt înregistrate ca punct de lucru în Târgu-Mureș și/sau ONG-uri care au ca scop sprijinirea unei grădinițe numite, iar pachetul cererii de finanțare trebuie să conțină: formularul cererii de finanțare (completat electronic, după înregistrare pe http://finantare.fcmures.org/ dacă încă nu aveți cont pe această platformă), CV-ul responsabilului de proiect, act constitutiv, statut, act adițional cu privire la modificarea statutului (dacă există), încheiere judecătorească de înființare, certificat fiscal, raport pentru anul școlar 2016/2017.
Criteriile pe baza cărora vor fi acordate punctele sunt următoarele: numărul beneficiarilor, numărul de evenimente/ activități/ campanii organizate cu tematică de educație rutieră într-un an școlar, numărul de evenimente/ activități/ campanii care urmează să fie organizate în anul școlar 2017/2018, de menționat în descrierea proiectului: cu ce resurse proprii contribuie grădinița la realizarea proiectului (voluntari, financiar, produse) şi experiență în ciclism, educație rutieră și campanii de promovare a stilului de viață sănătos.

30 august 2017, data limită pentru aplicanţi
Data limită pentru depunere a proiectelor este 30 august 2017, ora 24.00. Verificarea proiectelor înaintate spre finanțare se va face în perioada 1 – 5 septembrie 2017, numele câștigătorului va fi anunţat în data de 6 septembrie 2017, iar înmânarea bicicletelor se va face în 17 septembrie 2017, în cadrul evenimentului Critical Mass.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE