FOTO: SIMFEST la Sângeorgiu de Mureş – expoziţie de carte şi icoane Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

FOTO: SIMFEST la Sângeorgiu de Mureş – expoziţie de carte şi icoane

Scriitorii și pictorii sângeorzeni și-au expus lucrările în cadrul festivalului SIMFEST. Cu o lungă tradiție în activitățile culturale, comuna Sângeorgiu de Mureș numără zeci de artiști plastici și scriitori, tineri și vârstnici care fac cinste județului Mureș.

Zeci de icoane și cărți semnate exclusiv de artiști și scriitori din Sângerogiu de Mureș au fost expuse la Căminul Cultural din localitate în prima zi a festivalului SIMFEST 2017.  Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Primăria comunei Sângerogiu de Mureș.

“Această comună este vestită pentru activitățile sale culturale și avem locul doi pe țară în acestă privință, avem peste 50 de scriitori sângeorzeni, peste 30 de iconari și tot atâția artiști plastici, există mai multe tabere de creație, deci avem cu ce să ne mândrim și ne-am gandit să organizăm această expoziție în colaborare cu Parohiile Ortodoxă, Reformată și Romano-Catolică și Asociația Artiștilor Plastici din Târgu-Mureș. Ne place frumosul, ne place arta, slova și avem cu ce să ne lăudăm și suntem dornici de oaspeţi cărora să le arătăm această latură a noastră”, a explicat organizatoarea evenimentului, Iren Moldovan.

Cinci tabere de pictură în fiecare an

Pe lângă numărul mare de artiști și oameni de cultură care locuiesc sau provin din Sângeorgiu de Mureș, localitatea mai are ceva special. În fiecare an au loc aici nu mai puțin de cinci tabere de pictură, la care nu de puține ori au luat parte și mari pictori contemporani.

“Această expoziție este rodul a două tabere de pictură de icoane organizată în colaborare cu Biserica Ortodoxă nr. 2, Biserica Romano- Catolică și Biserica Reformată, Asociația Artiștilor Plastici din județul Mureș și Asociația din Sfântu Gheorghe precum și alte organizații. Și în acestă expoziție avem absolvenți de liceu, dar și elevi de şcoală generală, noi antrenăm în tabere, copilașii și tineri de la Liceul de Artă, care vor să picteze alături de noi”, a precizat președintele Asociației Artiștilor Plastici din județul Mureș, Ilarie Opriș.

Primele însemnări artistice în Sângeorgiu de Mureș datează de acum 90 de ani, când un artist local a pictat mai multe clădiri în localitate. Tot la Sângeorgiu de Mureș, a fost iniţiată prima tabără privată de pictură din țară.

Simona BOANTĂ

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE