Home / Cultură / Proiecţie de film emoţionantă la SIMFEST

Proiecţie de film emoţionantă la SIMFEST

Distribuie

Marți seara, cinefilii au avut ocazia să vizioneze, în cadrul Festivalului SIMFEST, în premieră la Târgu-Mureș, filmul „Dimineața care nu se va mai sfârși”. Regizat de preotul ortodox român din Nicosia Ciprian Mega, lung-metrajul este o dramă socială care a reușit să aducă lacrimi în ochi celor prezenți la proiecția de la Cinema „Arta.”

„Dimineața care nu se va mai sfârși” nu este primul proiect cinematografic al preotului Ciprian Mega. Președintele Festivalului SIMFEST, Ioan Ceaușescu spune că deși este un cineast fără o formație de specialitate, preotul ortodox are la activ încă două filme iar acum lucrează la al patrulea, motiv pentru care nu a putut fi prezent la Târgu-Mureș.

“Filmul este o dramă în toată puterea cuvântului, vorbește despre românii plecați în Cipru, în căutarea unei bunăstări mai mult sau mai puțin iluzorii, pe diverse paliere, de la munca în construcții, oamenii simpli, până la femeile de consum. Este o drama, e și o discuţie despre credință și despre puterea ei. Eroina este o necredincioasă după propria mărturisire. Este un film foarte dur și foarte curajos având în vedere cine l-a făcut, un preot, pentru că arată niște realități despre românii aflați în funcții și aflați în misiune acolo, în speță amasadorul din Cipru, despre capii Bisericii care nu sunt puși într-o lumină favorabilă în filmul acesta și până la urmă este vorba despre ce se întâmplă cu oamenii care își lasă acasă copil, ca în cazul eroinei principale, părinți bătrâni și totuși nu reușesc să își găsească liniștea și nici bunăstarea. Eroina moare pe meleaguri străine și autoritățile române refuză să o ajute să vină acasă, măcar pentru ultimele ei zile de viață”, a explicat Ioan Ceaușescu.

Filmul reprezintă o performanță și din punctul de vedere al producției.

“Filmările au durat 13 zile, a fost făcut cu un buget foarte mic, 30.000 de euro, extraordinar de puțin pentru un film artistic și finanțarea respectivă a fost dată de comunitatea românească de pe lângă Biserica Românească din Cipru, actorii sunt toți români și așa s-a făcut filmul”, a precizat președintele SIMFEST.

Povestea tragică a personajului principal, Eva, a stârnit un val de emoție în sala Cinema “Arta”, unde a avut loc proiecția filmului.

Simona BOANTĂ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.