Proiecțiile de film continuă la „Pădurea Rotundă” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 203 Vizualizări

Proiecțiile de film continuă la „Pădurea Rotundă”

Tabăra de artă contemporană „Pădurea Rotundă” de la Reghin programează în această seară, ora 21:00, în amfiteatrul de la Pădurea Rotundă (Hotelul Marion), proiecția filmului „Despre trup și suflet” (Teströl és lélekröl), în regia lui Ildikó Enyedi. “Despre trup și suflet” este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși. Filmul a câștigat Premiul FIPRESCI și Ursul de Aur la Berlin în acest an.

Sieranevada, oferta serii de joi

Joi, 16 august, ora 21:00, va fi proiectat filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu. Acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor. Filmul a fost nominalizat la Palme d’Or în 2016, și a câștigat Premiul Gold Hugo la Chicago International Film Festival anul trecut.

Seara de vineri aduce iubitorilor filmului proiecția filmului „Toni Erdmann”, regia Maren Ade, începând cu ora 21:00. Winfried Conradi este un vechi profesor de muzica hippie, cu o pasiune pentru farse ciudate, care implică mai multe personas false. El decide să se reconecteze cu fiica lui Ines, care urmărește o cariera de consultanta de afaceri si lucreaza in prezent in București, la un proiect de outsourcing în industria petrolieră. Winfried vine în București oare va reusi sa se reconecteze cu fiica lui?  Filmul a obținut Premiul FIPRESCI, Competiția Oficială, Cannes 2016,  Premiul pentru regie, scenariu și Cel mai bun film la European Film Awards 2016.

Filme proiectate la Casa de Cultură „George Enescu”

Proiecțiile programate vineri, 18 august vor foi găzduite de Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu”. Începând cu ora 18:00 va putea fi văzut filmul „The Happiest Day in the Life of Olli Mäki”, în regia lui Juho Kuosmanen. În vara lui 1962, Olli Mäki concurează pentru titlul de campion mondial la box, categoria pană. Totul, din Finlanda rurală până la luminile Helsinki-ului, îi prevede un viitor luminos. Pentru asta, nu-i mai rămâne decât să piardă câteva kilograme și să se concentreze. Există însă o problemă: Olli s-a îndrăgostit de Raija Filmul a obținut Premiul Un Certain Regard Award la Cannes în anul 2016.

Filmul care va închide ediția din acest an a taberei „Pădurea Rotundă” va fi „Imaginea de apoi”(Afterimage), semnat de regizorul Andrzej Wajda. Filmul a obținut Premiul special al juriului la Polish Film Festival 2016, și spune povestea carismaticului pictor Władysław Strzemińsk, care s-a opus realismului socialist și a reușit să își păstreze libertatea artistică, în ciuda obstacolelor de ordin politic de care s-a lovit.

Intrarea la toate filmele  este liberă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE