Claudiu Maior a făcut plângere împotriva măsurii de control judiciar Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2744 Vizualizări

Claudiu Maior a făcut plângere împotriva măsurii de control judiciar

Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea, a făcut plângere împotriva măsurii de control judiciar stabilită de către procurorii DNA. Dosarul cu numărul 2796/102/2017 a fost înregistrat miercuri, 16 august.

Măsura de control judiciar pentru 60 de zile față de Claudiu Maior a fost dispusă joi, 10 august, de către procurorii Serviciului Teritorial Anticorupție Tîrgu Mureș odată cu începerea urmăririi penale a consilierului personal al primarului Florea pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de uzurpare a funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale). Concret, procurorii îl acuză că a semnat 9198 de ordine de plată, deși îi fusese interzis să exercite atribuții de putere publică, după ce Maior a pierdut definitiv două procese de incompatibilitate cu Agenția Națională de Integritate – detalii găsiți aici 
În acest nou dosar instrumentat de DNA, mai este inculpat primarul Dorin Florea pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, pentru că a semnat două dispoziții de primar – nr. 971/04.03.2016 și nr. 1838/24.06.2016 – prin care i-a „creat” lui Claudiu Maior cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicția ANI timp de trei ani de a ocupa o funcție sau o demnitate publică.
Primarul Dorin Florea a respins vineri, 11 august, acuzaţiile care i se aduc, în principal consilierului său personal Claudiu Maior, în noul dosar instrumentat de DNA, arătând că acele “dispoziţii au fost verificate din punct de vedere al legalităţii atât de către Ministerul Finanţelor care a acceptat plata acestora, cât şi de Curtea de Conturi pentru toată perioada la care face referire comunicatul DNA. Nici Ministerul Finanţelor şi nici Curtea Conturi nu au invocat nelegalitatea acestor acte!”.
Prin ordonanța procurorilor, lui Claudiu Maior i s-au impus următoarele obligații subsecvente măsurii de control judiciare dispuse: a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Mureș, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Mureș cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Supravegheri judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată; d) să nu depășească limita teritorială a României, având interdicție de a părăsi țara, interdicție ce poate fi ridicată doar cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; e) să nu se apropie și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță, precum și cu toți ceilalți salariați ai Primăriei Tîrgu Mureș; f) să nu desfășoare activitatea de consilier al primarului Municipiului Tîrgu Mureș în exercitarea căreia a săvârșit infracțiunea pentru care este cercetat; g) să nu se deplaseze în incinta Primăriei Municipiului Tîrgu Mureș. Despre noul dosar DNA, puteți citi mai multe aici
și aici
Dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Mureș are termen mâine și va fi judecat în camera de consiliu, altfel spus cu ușile închise.
Ligia VORO

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE