Share

Home / Administratie / Comercianţi cu nereguli, identificaţi de Poliţia Locală Târgu-Mureş

Comercianţi cu nereguli, identificaţi de Poliţia Locală Târgu-Mureş

Agenții Biroului Control Comercial au efectuat în perioada 24 iulie – 16 august, conform planului de control aprobat, o serie de verificări specifice la 92 de comercianți care își desfășoară activitatea în piețele agroalimentare.

„Contextual, s-a constatat faptul că cinci agenți economici funcționau fără a deține autorizația/avizul de Funcționare necesare, eliberate de către municipalitate, iar două societăți comerciale nu aveau afișate prețurile mărfurilor expuse spre vânzare, fapte ce încalcă prevederile articolului 1, din Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, sens în care au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 lei. De asemenea, şapte producători care vindeau alimente fără a afișa etichetele de produs sau au completat necorespunzător carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, nerespectând astfel prevederile articolului 14, alineatul 3, respectiv articolul 10 din Legea nr. 145/2014, au fost consiliați în vederea intrării în legalitate”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Investiţii de mare amploare în Sângeorgiu de Mureş. Cea de-a zecea stradă se modernizează în acest an!

Săptămâna aceasta, Primăria comunei Sângeorgiu de Mureș a început  reabilitarea celei de-a zecea străzi din …

Share
Share