Share

Home / Business / Lucrări de construcţii neautorizate. Amenzi aplicate de Poliţia Locală Târgu-Mureş

Lucrări de construcţii neautorizate. Amenzi aplicate de Poliţia Locală Târgu-Mureş

Cadrele Biroului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal au executat în perioada 24 iulie – 16 august, un număr de 92 verificări în teren pentru a rezolva 27 sesizări primite de la cetățeni sau instituții publice, precum și în baza constatărilor proprii, în domeniul lucrărilor de construcţii.

„După întreprinderea unor demersuri specifice au fost identificați investitorii, beneficiarii sau executanții a 17 lucrări de construcții realizate fără autorizație de construire, fiind aplicate nouă sancțiuni contravenționale cu amenzi în cuantum de 11.500 lei, iar în alte opt cazuri s-a dispus oprirea lucrărilor până la clarificarea situațiilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 – republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Exemplificativ este cazul unei societăți comerciale care a demarat lucrări de construire a unui chioșc alimentar fără a obține în prealabil documentele necesare, motiv pentru care a fost sancționată contravențional cu amendă în sumă de 1.000 lei, dispunându-se concomitent oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Unitate de producţie energie din resurse regenerabile, în Sânpaul

Conducerea AS Biogaz SRL, titulara investiţiei „Unitate de producţie energie din resurse regenerabile”, anunţă publicul …

Share
Share