Home / Administratie / Târnăveni vrea să fie „smart city”

Târnăveni vrea să fie „smart city”

Distribuie

Conducerea Primăriei municipiului Târăveni a prezentat vineri, 18 august, în incinta Casei de Cultură a municipiului, cu ocazia conferinţei „Târnăveni, pasul înainte”, rezultatele raportului de evaluare a perspectivelor Târnăveniului de a deveni „smart city” („oraş inteligent” – n.a.). Iniţiativa, realizată în premieră în România, aparţine Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate.

Soluţii inteligente pentru târnăveneni

În prezidiul conferinţei s-au aflat prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, şi Nicolae Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni.

„Practic, în urmă cu două-trei săptămâni s-a realizat în municipiul nostru un audit de „smart city” de către Asociaţia Română de Smart City şi Mobilitate. Scopul vizitei de lucru a fost analiza investiţiilor realizate şi a obiectivelor asumate urmând a se emite un audit „smart city” raportat la segmentul soluţiilor inteligente”, a spus Nicolae Sorin Megheşan.

Infrastructura de bază, bine pusă la punct

Rezultatele auditului au fost prezentate de Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române de Smart City şi Mobilitate.

„În premieră pentru România, în municipiul Târnăveni am realizat un audit de „smart city.” Cu toţii am conştientizat, şi vedem în ultimii ani, oraşele se schimbă, noi ca oameni ne schimbăm, pretenţiile noastre raportate la oraşele, la comunităţile în care trăim, se schimbă”, a spus Eduard Dumitraşcu.

„Sunt nişte lucruri care acum 10-15 ani ar fi fost probabil greu de imaginat. Ei, bine, lucrurile acestea încep să se întâmple, dumneavoastră ca şi societate civilă, ca şi decidenţi, sunteţi cumva responsabili şi să vă îndreptaţi către locuitorii urbei dumneavoastră cu soluţii”, a completat preşedintele Asociaţiei Române de Smart City şi Mobilitate.

Potrivit acestuia, „pentru a vorbi de „smart city”, de un oraş inteligent, pentru a vorbi de o interacţiune cu locuitorii” este nevoie „de o infrastructură de bază.”

„Această infrastructură de bază există în municipiul dumneavoastră, avem trei mari componente, sistemul de fibră optică, sistemul camerelor de supraveghere construit pe sistemul de fibră optică şi sistemul de street light care cred eu că este unul dintre cele mai performante din România. „Smart city” ar trebui să ne imaginăm ca fiind o mare umbrelă, cu foarte multe industrii interconectate, dar tot timpul raportat la cetăţean”, a punctat Eduard Dumitraşcu.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Românii vor beneficia de zboruri fără controale de frontieră. Află de când se va implementa procedura

Distribuie Duminică, 31 martie 2024, România va adera, după o perioadă îndelungă de încercări, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.