Home / Sanatate / Echipament nou de radioterapie, la Târgu-Mureş

Echipament nou de radioterapie, la Târgu-Mureş

Distribuie

Guvernul României, prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice, la inițiativa Ministerului Sănătății, a primit un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru Reforma Sectorului Sănătății, iar o parte din această sumă va fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente de radioterapie în cinci unități spitalicești.

Ministerul Sănătății a publicat deja anunțul de achiziție, iar detalii despre acest proiect pot fi găsite pe site-ul  http://projects.worldbank.org/procurement/noticeoverview?lang=en&id=OP00044704.

”Programul de dotare al spitalelor cu echipamente medicale, promis în campanie de PSD, se materializează printr-un nou echipament de radioterapie pentru Spitalul Clinic Județean Mureș. Banca Mondială a afișat anunțul de achiziții pentru cinci asemenea echipamente din care unul la Târgu-Mureș. Alături de echipamentul de rezonanță magnetică de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pus deja în funcțiune, echipamentul de radioterapie și viitorul echipament de rezonanță magnetică pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureș vor oferi pacienților mureșeni noi posibilități de diagnostic și tratament. Îndrăznește să crezi!”, a declarat deputatul social-democrat Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

O echipă de la Școala Gimnazială Albești… la pas

Distribuie Chiar dacă tehnologia ajută foarte mult, din dorința de a renunța la limitele impuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.