Luceafărul Cluj și Tâmpa Brașov, câștigătoarele primelor grupe la Cupa E.ON Kinder. Continuă seria a doua Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 369 Vizualizări

Luceafărul Cluj și Tâmpa Brașov, câștigătoarele primelor grupe la Cupa E.ON Kinder. Continuă seria a doua

În aceste zile, de marți până joi, 24 august, se dispută jocurile din seria a doua a Cupei E.ON Kinder, cel mai puternic turneu de fotbal juvenil din România, ajuns la cea de-a XI-a ediţie. Prima serie, care a cuprins grupele de vârstă 2007, 2009 și 2010 s-a încheiat la sfârșitul săptămânii și, după o zi de pauză, întrecerile au continuat cu partidele grupelor copiilor născuți în 2005, 2006 şi 2008. Așadar, după zece ediții la care au participat câte patru grupe de vârstă în cele două serii, la această ediție competiția s-a restrâns la șase grupe. Nu au fost în schimb diminuate eforturile depuse de micii jucători veniți din toată țara, dar şi din străinătate, care s-au întrecut cu multă pasiune, în ciuda temperaturilor ridicate la multe dintre partidele disputate.

Premianții primelor trei grupe

În funcție de categoriile de vârstă, numărul jucătorilor aflați în teren, dimensiunile terenurilor și a porților, precum și durata reprizelor au variat. La cei de la 2009 și 2010 echipele erau alcătuite din 4 jucători de câmp, cu două reprize a câte 15 minute, iar la 2007 echipele aveau 6 jucători, plus portarul, cu reprize de 20 minute. După trei zile de întreceri pasionante, câștigătorii competiției organizată de ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș şi E.ON România, în colaborare cu SportLife România și Primăria Târgu-Mureș și-au premiat la final câștigătorii. Dintre cele trei categorii, la primele două s-au impus echipele Luceafărul Cluj, iar la categoria „mezină” campioana este ACS Kids Tâmpa Brașov. Cea mai echilibrată finală a primei serii a fost cea a grupei celor mai mari, grupa 2007. Finalista, Academia Gheorghe Hagi a avut superioritate la capitolul posesie, dar clujenii de la Luceafărul au avut o apărare sigură, greu de depășit. S-au impus cu 1-0 în ultimele minute ale partidei, cu un gol înscris din lovitură de pedeapsă, la o fază în care portarul de la Academia lui Hagi a ratat întâlnirea cu balonul și l-a acroșat pe atacantul scăpat spre poartă.

La categoria 2009 Luceafărul a învins cu 4-1 în finala cu ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş. Tot o echipă mureșeană, ASA Târgu-Mureş a disputat și finala celei mai mici grupe a competiției, la 2010. Roș-albaștri au cedat cu 2-5 și ACS Kids Tâmpa Braşov a urcat pe prima treaptă a podiumului categoriei „mezină”.

 

Premiile indviduale ale seriei

După disputarea finalelor grupelor 2007, 2009 şi 2010, au fost acordate și premiile individuale. La cea mai mare categorie a seriei, la 2007 golgheterul a fost componentul ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş, David Balaj, Edgar Cadar (Academia Gheorghe Hagi) a fost desemnat cel mai bun portar, iar Tony Ciucaş (Luceafărul Cluj) a fost ales cel mai bun jucător al finalei. Premiile speciale pentru grupa 2009 le-au revenit lui Răzvan Sabou (Viitorul Zalău – golgeter), Adrian Hetea (ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş – cel mai bun portar) şi Vlad Boancă (Luceafărul Cluj – jucătorul finalei). Golgeterul categoriei 2010 a fost Ayan Şerban, de la ASA, portarul Matei Sperdea de la ACS Kids Tâmpa Braşov a fost cel mai bun pe acest post, iar lui Alex Patronic, tot de la ACS Kids Tâmpa Braşov i-a revenit titlul de jucător al finalei.

Întrecerile continuă așadar cu grupele mai mari, care vor juca și pe ternuri mai mari ca dimensiune, cu 6 sau 8 jucători.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE