Share

Home / Cultură / Maraton de cultură la SIMFEST

Maraton de cultură la SIMFEST

Zilele Cărții și Muzicii SIMFEST 2017 au fost încununate de multe evenimente culturale deosebite. Printre cărțile lansate în acest an în Piața Teatrului se numără și “Spovedania”, scrisă de Ioana Giurgiu, ludușeancă stabilită în SUA.

Este originară din Luduș dar locuiește în SUA, este pensionară și s-a apucat de scris cărți. Ioana Giurgiu a venit la festivalul SIMFEST cu cel mai recent volum al său, “Spovedania”.

“Vorbesc în numele unui bărbat, este un tânăr care ajunge ofițer în Armată, se lovește de toate posibilitățile și imposibilitățile vremii, ajunge la vârsta la care consideră ca ceea ce a trăit, comunismul, a fost un monstru care a distorsionat mințile, conștiințele și a scos oamenii în stradă. Autorul chiar spune la un moment dat, cu puțină mai multă mâncare și ceva drepturi, Ceaușescu ar fi avut poporul alături de el”, spune scriitoarea.

Tot în cadrul Zilelor Cărții și Muzicii SIMFEST a avut loc și lansarea cărții “Prin morile timpului” de Romulus Tot, urmată apoi de lansarea volumului “Fețele folclorului”, o culegere de interviuri realizate de fostul redactor musical al Radio Târgu-Mureș, Maria Costea Lirca.

“Am umblat pe toate dealurile, toate coclaurile, am făcut interviuri cu meșteri populari, cu cântăreți pe care i-am găsit prin sat, pe alții pe scenă, pe la festivaluri și uite așa a ieșit și o carte care zic eu că este încununarea vieții mele de reporter. Este o carte vorbită de fapt”, povestește autoarea despre cartea sa.

Simona BOANTĂ

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concurs de creație literară dedicat lui Serafim Duicu

Fundația ”Școala Ardeleană” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Școala Gimnazială ”Serafim Duicu” …

Share
Share