Home / Business / 7% din acțiunile AAGES cumpărate de Systec

7% din acțiunile AAGES cumpărate de Systec

Distribuie

Pachete de acțiuni consistente ale producătorului de instalații industriale AAGES au fost cumpărate de Systec Group, partener din Germania care are ca țintă 10% din acțiunile companiei mureșene, anunță profit.ro.

Systec Group a achiziționat în oferta publică și în piața secundară, ultimul transfer important fiind achiziția a 1,6% din acțiunile companiei de la acționarul majoritar Gabor Molnar.

Societatea Systec Finance GmbH și administratorul acesteia, Dr. Frank Kampmann au achiziționat aproximativ 7% din titlurile societății, iar ținta este o deținere de 10%, au declarat pentru Profit.ro surse apropiate tranzacției.

Conform sursei citate, nemții își propuseseră de mai mult timp o deținere în cadrul societății. Cum nu au reușit asta nici în cadrul ofertei publice, nici ulterior, din cauza a lichidității scăzute, au achiziționat direct de la acționarul majoritar Gabor Molnar, în baza unei înțelegeri premergătoare listării, un pachet de 160.000 de acțiuni, printr-o tranzacție deal din 10 august.

Transferul cu pachetul reprezentând 1,6% din acțiunile AAGES s-a realizat la prețul de 3,80 lei/acțiune, cu 2,56% peste cel al ofertei publice, de 3,7050 lei/acțiune, ceea ce a ridicat valoarea schimbului la 608.000 de lei.

La prețul tranzacției cu partenerii germani, capitalizarea de piață a companiei s-ar ridica la 38,00 milioane lei (8,28 milioane euro).

Ştefana MUREŞAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.