Home / Social / 10 pentru siguranţă! O campanie a Poliţiei mureşene pentru siguranţa copiilor, a familiei

10 pentru siguranţă! O campanie a Poliţiei mureşene pentru siguranţa copiilor, a familiei

Campania „10 pentru siguranţă!” vă propune azi, pe scurt, subiectul dispariţiilor, mai exact al rătăcirilor, mai des întâlnite la copiii mai mici.

  • Învăţaţi-vă copiii să nu se îndepărteze de dumneavoastră fără să ceară voie şi să spună exact unde se duc. Explicaţi-le că este important acest lucru, pentru că dacă li se întâmplă ceva, părinţii vor şti unde să-i caute!
  • Poate fi foarte binevenită notarea numărului dumneavoastră de telefon pe eticheta hăinuţei, în cazul în care copilul mic se rătăceşte!
  • Dacă se pierd, copiii trebuie obişnuiţi să ceară ajutorul unui adult din preajmă şi să poată spune acestuia cum se numesc părinţii!
  • Dacă se rătăcesc în zone deschise, în păduri de exemplu, important este să rămână pe loc şi să facă gălăgie, pentru a fi găsit mai uşor şi mai repede!
  • Dacă se rătăcesc în locuri aglomerate – magazine, ştranduri, evenimente publice – să ceară în primul rând ajutorul „celor în uniformă” – poliţişti, personal de pază, angajaţi ai magazinelor ş.a.
  • Asiguraţi-i că oriunde se pierd, ei vor fi căutaţi de îndată!!
  • Dispariţia copiilor se sesizează imediat ce a fost constatată de părinţi, bunici ş.a.!! contează foarte mult pentru găsirea lor cât mai rapidă şi în condiţii cât mai bune!

Campania „10 pentru siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. Timp de 10 zile, vom aduce în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecţia siguranţei.

(Comunicat de presă, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, IPJ Mureş)

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Șofer” inconștient arestat de Poliția Mureș

Polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au oprit în trafic miercuri, 20 octombrie, …