Home / Consiliul Judetean Mures / Atmosferă medievală şi peisaje pitoreşti, pe Valea Târnavei Mari

Atmosferă medievală şi peisaje pitoreşti, pe Valea Târnavei Mari

Distribuie

Râul Târnava Mare îşi are izvoarele în Munţii Gurghiu, de unde coboară 221 de kilometri, traversând judeţele Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba, până la Blaj, unde se uneşte cu râul Târnava Mică, formând râul Târnava. În judeţul Mureş, principalele localităţi traversate de râul Târnava Mare sunt municipiul Sighişoara şi comunele Daneş, Albeşti şi Vânători.

Sighişoara, site UNESCO

Aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, municipiul Sighişoara oferă numeroase oportunităţi turistice, majoritatea aflate în Cetatea medievală, singura cetate medievală locuită din Europa. Aici, lista obiectivelor de interes turistic este mai mult decât generoasă: Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Biserica Mănăstirii, Biserica Romano-Catolică, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Măcelarilor, Şcoala din Deal, Biserica din Deal, Turnul Frânghierilor, Cimitirul din Deal, Turnul Cositorarilor, Turnul Tăbăcarilor şi nu în cele din urmă Casa Vlad Dracul.

De la Daneş la Albeşti şi Vânători

Situată la 8 kilometri de municipiul Sighişoara, pe malul stâng al Târnavei Mari, într-un minunat decor natural, comuna Daneş oferă momente de linişte şi recreere prin intermediul Pensiunii Dracula şi a Hanului Dracula. Aici, oaspeţii se pot relaxa practicând echitaţia, pot pescui în lacurile de lângă han sau pur şi simplu îşi pot încărca bateriile admirând frumuseţea naturii sau mini-grădina zoologică din zonă. La acestea se adaugă Biserica fortificată din satul Daneş şi Biserica fortificată din satul Seleuş.

Situată la contactul dintre culoarul hidrografic al Târnavei Mari cu Dealurile Târnavei Mici şi Podişul Hârtibaciului, la 6 kilometri de Sighişoara, comuna Albeşti propune vizitatorilor mai multe obiective de vizitat: Muzeul Petőfi Sándor, Monumentul Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial, Biserica reformată din Albeşti, Castelul Bethlen din Boiu.

O altă destinaţie frumoasă este şi comuna Vânători, aflată pe cursul mijlociu al râului Târnava Mare, în sud-estul Podişului Târnavelor, la 12 kilometri de municipiul Sighişoara.

Lista atracţiilor turistice din Vânători cuprinde: Biserica Evanghelică fortificată din Archita (vizitată şi de Prinţul Charles, în urmă cu câţiva ani), Biserica Ortodoxă din Feleac şi Dealul Pietriş.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziție și tur ghidat la Castelul Bethlen din Bahnea

Distribuie Muzeul Reformat din Transilvania organizează vineri, 22 martie, în intervalul orar: 11:00-14:00, o expoziție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.