Cultură, sport şi divertisment, la Zilele Sărmăşene 2017 Sărmașu
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 684 Vizualizări

Cultură, sport şi divertisment, la Zilele Sărmăşene 2017

Comunitatea din Sărmaşu va sărbători, în perioada 25-27 august, ediţia din acest an a Zilelor Sărmăşene, eveniment conceput şi organizat de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Sărmaşu.

Şi în acest an, ştacheta evenimentului este menţinută ridicată de organizatori, graţie unui program care conţine numeroase activităţi culturale şi sportive de calitate. „Am încercat şi în acest an să aducem în faţa dumneavoastră un program bogat care să cuprindă o paletă cât mai diversificată atât din punct de vedere cultural cât şi artistic. O surpriză majoră o constituie, zicem noi, introducerea în program a cinematografului în aer liber. Un moment care sperăm să renască nostalgia vremurilor de demult când, cu mic cu mare, mergeam la cinematograf”, a transmis, pe pagina de Facebook a Primăriei Sărmaşu, primarul localităţii, ing. Ioan Mocean.

Distincţii pentru veterani, elevi şi profesori

În prima zi a sărbătorii, vineri, 25 august, de la ora 11.00, la Căminul Cultural din Vişinelu va avea loc dezvelirea şi sfinţirea bustului artistei Gabriela Moga Lazăr şi atribuirea denumirii Căminului Cultural din Vişinelu.

Parcul Monumentului Eroilor din Sărmaşu va găzdui, de la ora 13.00, deschiderea oficială a Zilelor Oraşului Sărmaşu. Primarul oraşului Sărmaşu, ing. Ioan Mocean, se va adresa atât oaspeţilor cât şi localnicilor, după care programul va continua cu intonarea Imnului de Stat şi ridicarea pe catarg a Drapelului Naţional. Apoi, se va oficia tradiţionalul serviciu religios şi parastasul în cinstea eroilor, vor fi depuse coroane de flori, gazdele şi invitaţii oficiali vor susţine alocuţiuni, conducerea Primăriei va acorda diplome şi distincţii veteranilor de război, elevilor eminenţi şi profesorilor, iar ceremonia se va încheia cu defilarea gărzii de onoare.

De la ora 14.00, în Parcul Central va avea loc expoziţia de artă culinară „Bucătăria bunicii” şi expoziţia de artă tradiţională „Lada de zestre a bunicii”, după care, de la ora 16.00, Centrul de documentare şi informare din incinta Liceului Teoretic „Samuil Micu” va găzdui vernisajul expoziţiei de tapiserie Gabriela Moga Lazăr şi lansarea volumului „Mărgelele copilăriei” de Simina Lazăr.

Programul va continua în Parcul Central, unde de la ora 17.00 vor avea loc următoarele activităţi: expoziţia de artă fotografică „Zona de câmpie”, expoziţia de produse artizanale din sticlă Grigore Nicuşan, expoziţia de fotografie a elevilor de la Liceul Teoretic „Samuil Micu” şi expoziţia de pictură pe lemn.

Ca în anii anteriori, organizatorii evenimentului au pus accent şi pe activităţi sportive. Astfel, de la ora 16.00, în sala de sport a oraşului iubitorii de mişcare au posibilitatea de a se întrece la tenis de câmp, tenis de masă, şah şi minibaschet feminin. De la ora 18.00, la terenul sintetic din zona Stadionului orăşenesc va fi organizat un minicampionat de fotbal cu participarea echipelor din Sărmaşu, Balda, Sărmăşelu, Vişinelu şi Sărmăşel Gară.

Tot de la ora 18.00, la Mănăstirea Sf. Mina va avea loc reuniunea cultural-ştiinţifică cu tema „Alexandru Papiu Ilarian şi Vocaţia istoriei. Autori mureşeni şi cărţile lor – 2017.”

Expoziţie de taurine şi cinema în aer liber

Sâmbătă, 26 august, Zilele Sărmăşene continuă de la ora 8.00, cu tradiţionala expoziţie-concurs de taurine, organizată în incinta Pieţei de animale.

Tot dimineaţa, de la ora 9.00, la Sala de sport va avea loc un campionat de volei cu echipe din Sărmaşu, Reghin şi Iernut, iar de la ora 11.00, la Stadionul orăşenesc se va disputa un meci de fotbal din Liga a IV-a.

De la ora 15.00, pe scena din parcul Central se va desfăşura un program artistic literar muzical, la reuşita căruia îşi vor aduce contribuţia corurile Amadeus şi Belcanto, trupele de dans modern „Unique Art Activities”, surorile Pârje, Marin Diana, Alexandru Rusu, Ovidiu Furnea şi Ionela Moruţan.

De la ora 19.30, va avea loc un recital Vecker, iar de la ora 20.15 se va desfăşura prima ediţie a Festivalului de film şi teatru „Ovidiu Iuliu Moldovan”, în cadrul căruia spectatorii se vor reîntâlni cu îndrăgitul umorist Vasile Murariu şi vor viziona filmul „Pruncul, petrolul şi ardelenii”, în cadrul conceptului de cinematograf în aer liber. Programul serii va continua de la ora 22.20 cu Ţache & Nocturn, iar de la ora 23.00 va începe discoteca în aer liber cu DJ Nino.

Festivalul cântecului şi jocului popular

Duminică, 27 august, de la ora 9.00, la Biserica Ortodoxă Sărmaşu se va oficia Sfânta Liturghie, iar de la ora 13.00, sărmăşenii sunt invitaţi la scena din Parcul Central unde vor avea loc următoarele activităţi: recital al Orchestrei de suflători „Te Deum Laudamus” – dirijor Sebastian Cazan, conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al oraşului Sărmaşu doamnei Oger Muriel, decernarea diplomelor „Nunta de Aur” şi „Nunta de Diamant” şi recitalul de muzică populară Aurel Şuteu şi orchestra.

Iubitorii de port şi muzică populară nu au fost neglijaţi de organizatori, astfel că de la ora 14.30, din faţa Case de Cultură va porni tradiţionala Paradă a portului popular, după care de la ora 15.00, pe scena din Parcul Central se va desfăşura Festivalul cântecului şi jocului popular de pe Câmpie, ediţia a XV-a, cu participarea formaţiilor de dansuri populare din Silivaşu de Câmpie, Cămăraşu, Frata, Sânpetru de Câmpie, Şincai şi Sărmaşu şi a soliştilor Cristina Crăciunescu, Mădălina Mihaela Rus, Alexandra Dan şi Marian Suciu, totodată, vor susţine recitaluri Alexandru Pugna şi Aurel Şuteu.

Seara de duminică va fi dedicată muzicii uşoare. Astfel, vor concerta Royal team (ora 20.45), Akcent (ora 21.30) şi Talisman (22.15). Show-ul va fi prezentat de Pavel-Lucian Racz, iar Zilele Sărmăşene 2017 se vor încheia la ora 23.00, cu un foc de artificii.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE