Home / Sport / Academia Hagi, Prosport Academy și Luceafărul, campioanele seriei a doua la E.ON Kinder

Academia Hagi, Prosport Academy și Luceafărul, campioanele seriei a doua la E.ON Kinder

Distribuie

După o zi de pauză de la înceheierea jocurilor din cadrul grupelor de vârstă 2007, 2009 și 2010 la cea de-a XI-a ediție a Cupei E.ON Kinder la fotbal juvenil, ediția s-a încheiat joi cu finalele grupelor micilor jucători născuți în anii 2005, 2006 și 2008. Competiția se prezintă ca cea mai puternică întrecere din fotbalul juvenil din România, cu partener principal E.ON România, organizare asigurată de clubul ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș şi firma de echipament sportiv SportLife, prin implicarea directă a managerului general Mărgărit Amza.

Actuala ediţie a însemnat peste 300 de meciuri disputate şi nu mai puţin de 1.500 de copii care au luptat pentru şansa lor. Pentru multe dintre participante atracția a fost mai degrabă premiile acordate de sponsori tuturor participantelor: 700 mingi ERIMA, 1500 de tricouri şi diplome, 18 Cupe E.ON Kinder şi 18 trofee individuale, dar şi seturi complete de echipament. Evident, unele dintre acestea doar pentru laureate, iar cele vizate au făcut mai degrabă figurație. În finalele primelor trei grupe s-au aflat două echipe din județul Mureș, ACS Kinder la 2009 și ASA la 2010, dar în a doua serie niciuna dintre echipele județului nu s-a calificat în ultimele faze. Grupa clujeană de la 2007 va participa în perioada 8-10 septembrie la E.ON Junior Cup din Cehia.

Câștigătoarele seriei a doua

 

Dacă în urmă  cu o săptămână două echipe de la Luceafărul Cluj şi una de la ACS Kids Tâmpa Braşov au câştigat prima serie a competiţiei la categoriile de vârstă 2007, 2009 şi 2010, în a doua serie campioanele au fost Luceafărul  Cluj, Academia Hagi şi Prosport Academy Bucureşti. În special jocurile din fazele finale au fost deosebit de echilibrate, două finale  fiind decise la lovituri de departajare.

La cea mai mică grupă din această serie, 2008, câștigătoare a fost din nou Luceafărul Cluj, cu al treilea titlu din șase. Clujenii au fost urmați pe podium de Prosport Academy Bucureşti și Academia Gheorghe Hagi. Premianții individuali la această grupă au fost mai numeroși, deoarece trei jucători au reușit același număr de goluri: Vlad Truţă (ACS  Kinder), Ionuţ  Gornistu (Prosport Academy Bucureşti) şi David Gubău (Luceafărul 2010 Cluj). Cel mai bun portar al categoriei a fost desemnat David Barbu (Prosport Academy Bucureşti), iar jucătorul finalei a fost Luca Țelină (Luceafărul Cluj).

La categoria 2006 campioana a fost Prosport Academy Bucureşti, care a întrecut în finală pe Interstar Sibiu, treapta a treia a podiumului fiind ocupată de Luceafărul Cluj. Premiile individuale au fost primite de Luca Băsceanu (Academia Hagi- golgheter), Iustin  Chirilă (Interstar Sibiu- cel mai bun portar) și Mario Preda (Prosport Academy Bucureşti- jucătorul finalei).

„Clasa regină” a ediției, categoria celor născuți în anul 2005 a fost câștigată de echipa de la Academia Gheorghe Hagi, care a învins după loviturile de departajare merituoasa finalistă Gaz Metan Mediaş. Podiumul a fost completat de echipa Electrica Timişoara, iar cele două finaliste au dat și cei trei premianți la individual. Golgheterul categoriei a fost Adrian Mazilu (Academia Gheorghe Hagi), cel mai bun portar a fost desemnat coechipierul său Vlad Rafailă, dar jucătorul finalei a aparținut învinsei medieșene, Mario Costache.

Felicitări și mulțumiri la final

La finalul întrecerilor organizatorii au fost felicitați de către reprezentanții cluburilor participante, care consideră întrecerea de la Târgu-Mureș cea mai importantă competiție a fotbalului juvenil, atât valoric, cât și din punct de vedere al organizării.

„Suntem foarte mândri de tot ceea ce înseamnă Cupa E.ON Kinder pe harta competiţiilor de profil din ţara noastră. Unii o consideră cea mai puternică și bine organizată întrecere a fotbalului juvenil, noi vom încerca să dovedim acest lucru și la edițiile viitoare”, a declarat Coriolan Pop Lupu, preşedintele clubului organizator, ACS Kinder.

„În numele E.ON, adresez felicitări pentru tot ceea ce s-a făcut la Cupa E.ON Kinder, ajunsă la nivelul celor mai bune competiţii de fotbal din ţara noastră. Organizatorii merită aplauzele noastre! Dar şi antrenorii, părinţii şi prietenii voştri, adică toţi cei care vă susţin în drumul către marea performanţă. E.ON va fi şi la ediţia viitoare alături de voi, fiindcă Cupa E.ON Kinder este un proiect de suflet pentru noi”, a declarat la festivitatea de premiere a seriei a doua  Dragoş  Pahonţu, Director Departament în cadrul E.ON Servicii Clienţi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.