Asociația Little People lansează campania socială:  “Cine este Leul tău curajos?” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Asociația Little People lansează campania socială: “Cine este Leul tău curajos?”

„Cărțile de benzi desenate și super-eroii sunt mitologia noastră modernă”, spune dl. Uslan în povestirea „Marketplace”.  În Mitologia poporului român – Duşmani şi prieteni ai omului ne arată că cele trei „Ursitoare” și „Zânele bune” pot ajuta oamenii, însă fiecare dintre noi are propriul său înger stând pe umărul lui drept.

Fie că ne inspirăm din mitologie sau din poveștile zilelor noastre despre curaj, acesta vine din interiorul fiecăruia dintre noi. El este forța noastră interioară care se declanșează de la sine.

Această campanie de conştientizare aduce subiectul copilului bolnav de cancer în atenția publicului, într-un mod pozitiv, pornind de la ceva de care avem nevoie cu toții – Curajul.

Medicii din întreaga lume reclamă o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de cancer, inclusiv la copii. Pe lângă acest număr, îngrijorător este și modul agresiv de dezvoltare a afecțiunilor oncologice la copii precum apariția unor focare simultane ale bolii sau mai multe organe afectate în același timp. De asemenea, nu sunt puține cazurile de cancer întâlnite la bebeluși în vârstă de o lună de zile. Mai bine de 60% din copiii bolnavi de cancer pot fi salvați și se pot bucura apoi de o viață normală. Rata de succes crește până la 90% în cazurile de cancer cu diagnostic precoce. Cele mai frecvente tipuri de cancer la copil sunt leucemiile, tumorile cerebrale, limfoamele, sarcoamele, cancerul osos sau de ficat. În România, potrivit celor mai recente cifre, sunt aproximativ șase mii de copii bolnavi de cancer. (martie, 2017).

Mesajul campaniei este de fapt un apel transmis oamenilor de a se implica, de a ajuta și a încuraja fiecare copil bolnav de cancer din România. Mecanismul de implicare este unul foarte simplu. Oamenii sunt invitați să-și deschidă inima și să răspundă la intrebarea: Cine este leul tău curajos?

Să ne transmită cine i-a ajutat să treacă peste momentele dificile din viaţa lor, pentru ca prin puterea exemplului lor personal să transmită curaj acestor mici pacienți suferinzi. Cu toţii am avut în viaţă un moment sau mai multe momente de cumpănă, situaţii dificile cu care ne-am confruntat – uneori ni le amintim, alteori ele rămân uitate într-un colţ al minţii. Trebuie doar să avem curajul necesar de a le împărtăși. În acest caz o facem pentru o cauză nobilă.

Dorim ca împreună să adunăm cât mai multe povești despre curaj care să le dea putere și forță copiiilor pentru a depăși boala și a se bucura de viață.

De unde vine denumirea campaniei?

La dezvoltarea ideii campaniei, echipa Heraldist & Wondermarks s-a folosit de un simbol al recunoscutului program de intervenție psihosocială Nu Mi-e Frică! dezvoltat de Asociația Little People, și anume Leul Curajos.

Mascota terapeutică Leul curajos a fost dezvoltată ca parte a celor 2000 de kituri terapeutice realizate în colaborare cu Lidl România prin intermediul programului Ghiozdanul Leului Curajos.

Kitul sub forma unui ghiozdan personalizat conține, pe lângă mascota terapeutică Leul Curajos, o scală a durerii și a imunității, instrumente medicale, rechizite, o carte de activități, o revistă de benzi desenate, un jurnal personalizat cu scopul de a ajuta copiii să înțeleagă mai bine stările prin care trec, să comunice mai ușor despre afecțiunile lor, să-și exprime emoțiile și să îmbunătățească receptivitatea la tratament.

Aceste păpuși terapeutice sunt disponibile și în sălile de tratament destinate cadrelor medicale cu rolul de a scădea considerabil teama de necunoscut rezultată din neînțelegerea procedurilor medicale frecvente (recoltare sânge, puncție, aplicare branulă) cu care micuții pacienți se confruntă zilnic.

Campania are o abordare multidimensională utilizând instrumente media ca bloguri, platforme social media ca facebook, youtube, instagram, twitter precum și alte medii, pentru ca eforturile noastre combinate să sensibilizeze cât mai mulți oameni, mass media determinându-i să susţină eforturile noastre.

Urmărim să atragem și să implicăm cât mai mulţi influenţatori, comunități, parteneri și oameni care să se implice în campanie și să devină ambasadorii ei și implicit a mesajului ei. Dorim să creştem notorietatea importanței luptei împotriva cancerului la copii și tineri adulți, şi indirect să sensibilizăm, și să încurajăm familiile cu copii sau adolescenţi să meargă la doctor la primele semne de boală.

Campania de conștientizare este gândită pe termen lung. În cadrul campaniei vom lansa și un proiect special unde anunţăm – Ziua curajului, 3 Octombrie, 2017.

Implicarea pentru influențatori va fi declinată astfel:

Vedetele implicate în campanie vor fi provocate să răspundă la aceeași întrebare: Cine le-a dat lor curaj in momentele grele? Cine a fost Leul lor curajos?, să îşi spună povestea și să își transmită gândurile de susținere pentru campanie prin testimonialele scrise sau filmate prin intermediul site-ului campaniei.

Tot în a doua parte a campaniei cu ocazia lansării Zilei Curajului se vor crea (în Bucureşti, Cluj si alte 4 orașe din țară în care Asociația este activă) spaţii special amenajate, situate în centrele orașelor, dotate cu un laptop şi un webcam, unde voluntarii campaniei vor ajuta oamenii să își spună povestea (anonim sau asumat) să o posteze pe site-ul campaniei, rețelele sociale şi mai ales pe pagina facebook dedicată campaniei.

Prin parteneriate cu şcoli vom demara activități cu elevi care vor desena pe aceeaşi temă – Ce este pentru ei leul curajos? Ce le dă curaj? Desenele vor fi trimise copiiilor din spitale – cele 9 centre oncologice și vor apărea în rubrici destinate copiiilor din reviste și bloguri de parenting. Aceste povești se vor transforma în povești terapeutice parte a unor cărticele terapeutice la finalul proiectului.

Fotografiile vedetelor participante la campanie vor fi adunate într-un album digital şi toate albumele vor fi dăruite pacienților împreună cu semnăturile vedetelor. O serie de vedete vor fi invitate la Conferințele de presă organizate cu ocazia lansării Zilei curajului.

În luna decembrie, va fi organizată o Gală Aniversară a comunității Temerarii, Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer  fondată de către Asociația Little People și care anul acesta împlinește 10 ani.

Mai multe informații despre campanie, etapele ei și vedetele implicate veți afla urmărindu-ne campania pe  HYPERLINK „http://www.leulcurajos.ro” http://www.leulcurajos.ro și prin intermediul informărilor pe care le vom transmite în mod regulat mass mediei.

Asociația Little People România® derulează programe în beneficiul copiiilor și adolescenților afectați de cancer, având cea mai mare rază de acoperire a pacienților în România, pacienții beneficiind de programele de suport în 9 centre onco-pediatrice din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Tg. Mureș și Craiova. Asociația a dezvoltat un program complex de suport psihosocial, bazat pe diverse forme de terapii: terapie prin artă cu instrumente medicale, terapie prin joacă, terapie prin artă, dramaterapie, etc. oferind suport constant de la prima internare și până la integrarea lor reușită în societate odată cu finalizarea tratamentului.

În anul 2006, Asociatia Little People a înființat Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer, Temerarii®, care azi numără peste 400 de membri, din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul oncologic. Temerarii promovează viața, oferă susținere de la egal la egal pacienților curenți, încurajează și transmit voința de a învinge în lupta împotriva acestei maladii.

(Comunicat de presă)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE