Home / Cultură / FOTO: Festival în memoria lui Ovidiu Iuliu Moldovan

FOTO: Festival în memoria lui Ovidiu Iuliu Moldovan

Distribuie

Organizatorii celei de-a 15-a ediţii a Zilelor Sărmăşene, manifestare care s-a desfăşurat în perioada 25-27 august, au inclus în generosul program dedicat culturii şi prima ediţie a Festivalului de Film şi Teatru „Ovidiu Iuliu Moldovan”. Festivalul a fost organizat pentru a omagia memoria celui care a fost Ovidiu Iuliu Moldovan, unul din cei mai valoroşi actori români din toate timpurile, ale căror origini se află în satul Vişinelu.

În circuitul cultural judeţean, din 2018

Programul festivalului a cuprins maratonul umoristic „Vasile Murariu”, la care şi-au adus contribuţia îndrăgiţii actori Vasile Murariu şi Valentina Fătu, şi o premieră pentru oraşul Sărmaşu, cinematograf în aer liber, localnicii fiind invitaţi lângă scena din Parcul Central al oraşului pentru a viziona pelicula „Pruncul, petrolul şi ardelenii”, film cu Ovidiu Iuliu Moldovan în rolul principal.

„Era cazul şi era normal ca la Zilele Oraşului Sărmaşu să aducem câteva îmbunătăţiri ale programului, câteva lucruri inedite. În perspectiva anului care urmează, în perspectiva Centenarului Marii Uniri, ne-am gândit să organizăm prima ediţie a Festivalului de Teatru Ovidiu Iuliu Moldovan, pentru a da posibilitatea ca în anul 2017 actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, care îşi are rădăcinile în satul Vişinelu, să fie sărbătorit aşa cum se cuvine. Bineînţeles, ne dorim să introducem acest festival în circuitul cultural judeţean pentru a putea atrage finanţare suplimentară pentru ediţia din anul viitor. Ne dorim ca ediţia a doua a festivalului să fie de amploare, în care să dăm filmului, teatrului, şi actorului Ovidiu Iuliu Moldovan ceea ce merită şi ceea ce i se cuvine”, a declarat ing. Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu, care a mai transmis mulţumiri pentru implicare în organizarea festivalului actorului mureşean Nicu Mihoc.

Vasile Murariu, amintiri emoţionante

Înainte de a da startul numerelor de umor în duet cu actriţa Valentina Fătu, carismaticul artist Vasile Murariu a rememorat relaţia deosebită avută atât cu actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, cât mai ales cu omul care a dat viaţă cu talent atâtor personaje de film şi teatru.

„Este o idee extraordinară de a-l omagia pe Domnul Teatrului Românesc care a fost şi va fi Ovidiu Iuliu Moldovan. L-am cunoscut şi ca om, şi a fost pentru mine o mare bucurie pentru că m-a crescut, eram student, primul film în care am jucat, „Între oglinzi paralele”, a fost cu domnia sa, în regia lui Mircea Veroiu. E foarte mult de atunci, nu l-am uitat şi nu o să îl uit niciodată! Nu o să uit niciodată spectacolele memorabile, rolurile memorabile pe care le-a făcut la Teatrul Naţional din Bucureşti. Îl sunam noaptea, când ajungea acasă, după spectacol, şi îi spuneam: domnu Ovidiu, permiteţi-mi să spun că sunt mândru că v-am cunoscut!”, a mărturisit, cu emoţie, Vasile Murariu.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dorin Florea, întâlnire consultativă cu Horațiu Suciu? Ce a spus fostul primar

Distribuie Fostul primar al municipiului Târgu Mureș în perioada 2000-2020, Dorin Florea, a afirmat miercuri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.