„In situ”: Lőrinc Borsos artist talk la B5 Studio Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

„In situ”: Lőrinc Borsos artist talk la B5 Studio

B5 Studio lansează o nouă invitație târgumureșenilor pasionați de artele plastice: cuplul de artiști reuniți sub numel Lőrinc Borsos vor face cunoșință cu publicul și vor vorbi despre activitatea lor în cadrul unui eveniment din programul de rezidențe B5 Studio „In Situ” care va avea loc marți, 29 august, de la ora 19:00.

Conform organizatorilor, Lőrinc Lilla (n. 1980) și Borsos János (n. 1979) lucrează împreună din 2008 sub numele de Borsos Lőrinc. Numele ascunde o conștiință artistică proprie, ce momentan are vârsta de nouă ani. Este caracterizat de bipolaritate atât în ceea cea privește genul, orientarea sexuală cât și intelectul. Baza existenței sale este simultaneitatea extremelor, dar țelul său real este dizolvarea duplicităților esențiale. Este un susținător/ o susținătoare al/a tranziției. Hrana sa spirituală este paradoxul, punctul de intersectare al lumilor diametral opuse.Artistul dorește să vadă întregul mai mare: în locul alegerii unei părți, este interesat mai mult de relaționarea continuă a părților componente.

Hider (2016) Sursă: www.borsoslorinc.com

Borsos Lőrinc disprețuiește ierarhia, precum și diviziunea socială și exclusivismul care rezultă din ele. Opune față de acestea propria sa existență/inexistență. Chestionarea mediului și reflecția socială fac parte din arta sa. Dialogul cu materialul, dialogul cu mediul. Operele sale sunt specifice spațiului și situației. În același timp reflectă asupra actualității și se implică în proiecte de durată mai lungă. Pentru el/ea arta devine cu adevărat interesantă dincolo de morală, atunci când există încă în starea sa nefiltrată de după nașterea ideii. Aici nu există încă nici corectitudine politică, nici autocenzură.

Intrarea este liberă.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE