Home / Administratie / Oaspeţi din nouă ţări, la Ibăneşti

Oaspeţi din nouă ţări, la Ibăneşti

Distribuie

Delegaţii din Austria, Croaţia, Danemarca, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Slovacia, Ungaria au venit în comuna mureşeană Ibăneşti pentru a participa, în perioada 24-27 august, la o întâlnire de tineret din cadrul Charter of European Rural Communities – Carta Europeană a Comunităţilor Rurale.

Potrivit organizatorilor, principalele obiective ale întâlnirilor Cartei Europene a Comunităţilor Rurale sunt implicarea localnicilor, în special tineri, în activităţi, precum şi stabilirea de relaţii strânse între gazde şi oaspeţi. În acest an, delegaţia comunei Ibăneşti a fost alcătuită din Alina Petra, Dorina Petra, Corina Gliga şi Dumitru Pop. Totodată, cele nouă delegaţii străine au fost cazate în familii din Ibăneşti.

În prima zi, oaspeţii au fost întâmpinaţi la Căminul Cultural din Ibăneşti, unde voluntarii şi delegaţia gazdelor, coordonaţi de primarul Dan Vasile Dumitru şi de prof. Ingrid Dan, directoarea Şcolii Gimnaziale din Ibăneşti, au primit cu căldură invitaţii şi au supravegheat cu atenţie organizarea în condiţii excelente a celor două workshop-uri programate aici.

Pe parcursul şederii în Ibăneşti, oaspeţii au participat la numeroase evenimente culturale, unul dintre acestea fiind Festivalul Văii Gurghiului, pe scena de La Fâncel urcând şi dansatori din ţările participante, luând contact cu tradiţiile din zonă. „Avem tineri voluntari care se ocupă de ei, să îi însoţească pe perioada vizitei lor, să participe la tot felul de activităţi, la festival, la spectacolele de acolo, la discoteca din comună, la workshop-uri la Căminul Cultural din Ibăneşti Sat şi bineînţeles că vor servi şi masa festivă într-un cadru deosebit, ca să vadă şi cum trăim noi, aici în Ibăneşti”, au fost cuvintele lui Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibăneşti.

(Redacţia)

(Foto: www.ibanesti.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Idei inedite pentru cadouri de Crăciun

Distribuie O dată u sosirea sezonului de iarnă, Centrul de Sticlă devine locul ideal pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.