Proiecte culturale noi, în agenda Consiliului Judeţean Mureş Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 413 Vizualizări

Proiecte culturale noi, în agenda Consiliului Judeţean Mureş

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 31 august, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, modificarea și completarea anexelor 1 şi 2 la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 34/2017 pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean.

Concret, după punctul 51 al secţiunii A „Activităţi realizate de Consiliul Judeţean Mureş în parteneriat cu instituţii şi organizaţii” se introduc următoarele proiecte: manifestarea cultural-artistică „Punţi de lumină, ediţia a V-a”, organizată de Asociația Culturală “ Punți de lumină”.(22-23 septembrie 2017) şi “Junior Sport – Mureș”, proiect derulat de Asociația “Junior Sport”. De asemenea, la Secţiunea C „Activităţi privind programul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri şi al Primului Război Mondial”, din motive organizatorice Conferinţa Naţională „Marea Unire din 1918 şi consolidarea culturii române moderne” va avea loc în perioada 27-28 octombrie 2017 şi nu în perioada 22-23 iunie 2017, aşa cum s-a prevăzut iniţial.

„Punţi de lumină”, ediţia a V-a

Programul cultural-artistic „Punţi de lumină, ediţia a V-a”, este organizat în colaborare cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti Români, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş , Despărţământul Judeţean Mureş al ASTREI şi Fundaţia Internaţională „Sun Rise House” , iar contribuţia Consiliului Judeţean Mureş va consta în punerea la dispoziţie, cu titlu gratuit, a Sălii Mici a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, pentru cinci ore, în data de 23 septembrie 2017.

„Proiectul cultural „Punţi de lumină, ediţia a V-a” oferă oportunităţi tinerilor şi comunităţii târgumureşene, care au posibilitatea de a participa în mod gratuit la toate manifestările organizate, putând astfel relaţiona şi interfera în mod direct cu atmosfera cultural-artistică deosebită, prilejuită de acest eveniment”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

60.000 lei pentru revista „Junior Sport – Mureş”

Demarat la București, proiectul “Junior Sport – Mureș”se dorește a fi extins și la nivelul județelor, prin publicarea și distribuirea revistei „Junior Sport”, tipărită în format A4, full color, 88 de pagini, coperți plastifiate lucios, dar și on-line, prin dezvoltarea unei platforme www.juniorsport.ro, prin canalul Youtube și pe Facebook.

„Consiliul Județean Mureș va participa la publicarea a 3.000 de exemplare care vor fi distribuite gratuit în școli. Contribuția Consiliului Județean Mureș se propune a fi de 60.000lei, din care 48.000 lei vor fi alocați în anul 2017 pentru editarea revistei și 12.000 lei în anul 2018, pentru distribuție revistă”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE