Share

Home / Comunicate / Compania Tompa Miklós începe stagiunea nr. 73
FOTO: Regizorul Radu Afrim va pune în scenă „Spectacolul surpriză nr. 4” în noua stagiune (Sursa: www.revistaflacara.ro)

Compania Tompa Miklós începe stagiunea nr. 73

Compania Tompa Miklós a Teatrului Național Târgu-Mureș oferă și în stagiunea 2017/2018 un repertoriu variat: publicul spectator este așteptat la 8 premiere și 19 spectacole reluate din repertoriul stagiunilor trecute, toate fiind succese de critică și de public.

Într-un comunicat emis de către Biroul de P.R. al companiei Tompa Miklós se arată că prima premieră a stagiunii este tragicomedia „Liselotte și luna mai” / „Liselotte és a május” de Zsolt Pozsgai în regia lui Zsolt Harsányi, spectacol realizat în colaborare cu Universitatea de Arte Târgu-Mureș în Sala Mică.

Urmează piesa „Macbeth” de Shakespeare, montată de directorul artistic Attila Keresztes pe Scena Mare. Cu ocazia aniversării de 500 de ani de la Reforma religioasă protestantă va fi prezentată în premieră, la Sala Mare, drama „Florile unui geambaș” / „Egy lócsiszár virágvasárnapja” de András Sütő în regia lui Aba Sebestyén. Attila Keresztes va regiza și piesa „Hedda Gabler” de Henrik Ibsen, și reprezentația de Revelion, muzicalul „Fekete Péter” de Somogyi Gyula-Eisemann Mihály-Zágon István.

În lumina colaborărilor anterioare soldate cu mare succes, regizorul Radu Afrim va reveni ca să lucreze pentru a patra oară cu actorii Companiei Tompa Miklós. Spectacolul denumit provizoriu „Spectacol surpriză nr. 4” / „Meglepetés előadás nr. 4” va fi prezentat la Sala Mică.

Nici din acest repertoriu nu putea lipsi un spectacol destinat generației mai tinere: dramatizarea romanului de succes „Împăratul muștelor” / „A legyek ura” de William Golding va fi regizată de György Vidovszky.

Stagiunea se va încheia cu comedia „Le misanthrope” de Molière, ce va fi prezentată la Sala Mică în transcrierea și regia lui Géza Bodolay.

Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Încă o stradă din Sângeorgiu de Mureş, modernizată

Au început lucrările de modernizare și pe strada Márton Áron, porțiunea între strada Trandafirilor și …

Share
Share